Grad

ODGOVOR SVEUČILIŠTA Od Grada Dubrovnika nismo dobili zahtjev za iseljenjem

DSo Press Rektorat 2

Nastavno na danas održanu press konferenciju Dubrovačkog simfonijskog orkestra održanu u đardinu ljetnikovca Crijević Pucić, Sveučilište u Dubrovniku poslalo je priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti. 

‘Sveučilište u Dubrovniku je sklopilo Ugovor s Gradom Dubrovnikom o korištenju Ljetnikovca i pripadajućeg vrta na rok od deset godina, a nakon isteka tog razdoblja produžena je za još jednu godinu, odnosno do 31. prosinca 2015. Prije isteka tog roka, Sveučilište je zatražilo produljenje za naredno razdoblje, ali nije dobilo nikakav odgovor grada pa je u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima u dobroj vjeri nastavilo s korištenjem nekretnina.

Pri tom smo se rukovodili činjenicom da od Grada nismo dobili zahtjev za iseljenjem te da je u dogovoru s Gradom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom Sveučilište i ušlo u projekt rekonstrukcije zgrade i povijesnog parka za smještaj rektorata. U taj projekt uložena su velika financijska sredstva kao i u naknadno održavanje i uređenje nekretnina.

Na sjednici Savjeta Sveučilišta u Dubrovniku koja je održana 19. travnja 2016. donesen je zaključak da se pokuša iznaći mirno rješenje, da se sačeka sudska presuda o valjanosti uknjižbe na nekretnine DSO te da se potom s vlasnikom pregovara o korištenju nekretnina.

Nadamo se da će ubrzo biti organiziran zajednički sastanak Grada Dubrovnika, DSO i Sveučilišta.’

 

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist