Crna kronika

Odgođeno suđenje Šačiću za svodništvo

Odgođeno suđenje Šačiću za svodništvo

Jutros se trebalo održati sudsko ročište na splitskom Općinskom sudu, na kojem se Splićaninu Ivici Jurišiću sudi za organizaciju lanca elitne prostitucije i podvođenja, a Dubrovčaninu Mariju Šačiću kao njegovom pomagaču.

Međutim, ročište nije održano jer  se Šačićev odvjetnik Željko Gulišija nije pojavio na ročištu zbog službene spriječenosti.

Podsjetimo, vlasnik modne agencije Kristina Ivica Jurišić i Dubrovčanin Mario Šačić uhićeni su u svibnju 2012. godine nakon višemjesečnog nadzora tajnim mjerama. Pritom se Jurišića sumnjičilo za pet slučajeva kaznenog djela svodništva, odnosno da je od ljeta 2010. do svibnja 2012. godine organizirao lanac elitne prostitucije i podvodio svoje manekenke bogatim poslovnim ljudima. Šačić je pak prijavljen za jedno kazneno djelo svodništva, odnosno pomaganje Jurišiću prilikom podvođenja jedne djevojke stranom državljaninu koji je odsjedao u elitnom hotelu na Pločama.
Tada je obojici, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, određen jednomjesečni pritvor iz kojeg su po isteku roka i pušteni.

Inače, protiv Jurišića u tijeku je postupak i zbog sumnje se da je podvodio maloljetnicu, djevojku u dobi od 17 godina. Uz njega, policija je privela i dva ugledna splitska biznismena koji su tri puta koristili usluge dviju maloljetnica, također u dobi od 17 godina. Jedan je, objavljeno je, u biznisu s aparatima za igre na sreću, a drugi u Splitu ima agenciju koja pronalazi gaže pomorcima.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist