Aktualno

TVRĐAVA IMPERIJAL Odbijen zahtjev Razvoj golfa za izdavanjem mjera protiv Grada

– Zaprimili smo informaciju kako je Međunarodni arbitražni sud u svojoj odluci u cijelosti odbio zahtjev gospodina Aaron G. Frenkela za izdavanjem privremenih mjera koje su, između ostalog bile usmjerene i protiv Grada Dubrovnika, a odnosile su se na raskid ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal, objavio je na društvenim mrežama gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i vijest nazvao ‘pobjedom Grada’.

Podsjetimo, zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) u njihovom sjedištu u Washingtonu protiv Republike Hrvatske pokrenuli su Elitech kao investicijsko društvo sa sjedištem u Nizozemskoj i Razvoj Golf d.o.o., kao projektno društvo u Republici Hrvatskoj još 2017. godine. Razlog, objasnili su tada iz Razvoj golfa, jest ‘totalna blokada projekta’ golfa na Srđu u koji su ‘investitori uložili preko 130 milijuna eura’.

No, u 2020. godini dubrovačka je javnost preko Zelene akcije doznala je i kako je sam vlasnik tvrtke Razvoj golf Aaron Frenkel, osobno podnio novi arbitražni zahtjev protiv Republike Hrvatske zbog istog projekta. U listopadu 2021. gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama objavio je kako će i sam sudjelovati u postupku arbitraže između Republike Hrvatske i tvrtke Razvoj golf.  Nakon što je raskinut ugovor o koncesiji s tvrtkom Razvoj golf d.o.o, početkom ove godine Općinski sud u Dubrovniku po zahtjevu Grada odredio je ovrhu društvu Razvoj golf u predmetu tvrđave Imperijal.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija