Aktualno

TVRĐAVA IMPERIJAL Odbijen zahtjev Razvoj golfa za izdavanjem mjera protiv Grada

– Zaprimili smo informaciju kako je Međunarodni arbitražni sud u svojoj odluci u cijelosti odbio zahtjev gospodina Aaron G. Frenkela za izdavanjem privremenih mjera koje su, između ostalog bile usmjerene i protiv Grada Dubrovnika, a odnosile su se na raskid ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal, objavio je na društvenim mrežama gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i vijest nazvao ‘pobjedom Grada’.

Podsjetimo, zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) u njihovom sjedištu u Washingtonu protiv Republike Hrvatske pokrenuli su Elitech kao investicijsko društvo sa sjedištem u Nizozemskoj i Razvoj Golf d.o.o., kao projektno društvo u Republici Hrvatskoj još 2017. godine. Razlog, objasnili su tada iz Razvoj golfa, jest ‘totalna blokada projekta’ golfa na Srđu u koji su ‘investitori uložili preko 130 milijuna eura’.

No, u 2020. godini dubrovačka je javnost preko Zelene akcije doznala je i kako je sam vlasnik tvrtke Razvoj golf Aaron Frenkel, osobno podnio novi arbitražni zahtjev protiv Republike Hrvatske zbog istog projekta. U listopadu 2021. gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama objavio je kako će i sam sudjelovati u postupku arbitraže između Republike Hrvatske i tvrtke Razvoj golf.  Nakon što je raskinut ugovor o koncesiji s tvrtkom Razvoj golf d.o.o, početkom ove godine Općinski sud u Dubrovniku po zahtjevu Grada odredio je ovrhu društvu Razvoj golf u predmetu tvrđave Imperijal.

TVRĐAVA IMPERIJAL Odbijen zahtjev Razvoj golfa za izdavanjem mjera protiv Grada

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist