Aktualno

ODANA POČAST STRADALIMA Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnog puta

ODANA POČAST STRADALIMA Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnog puta

Još jednom ćemo se prisjetiti strašnog zločina koji je napravljen nakon Drugog svjetskog rata nad nevinim žrtvama komunizma – rekao je predsjednik udruge Hrvatski domobran Dubrovnik Željko Kulišić prilikom odavanja počasti na Domobranskom groblju u srijedu.

– Udruga Hrvatski domobran iz Dubrovnika tradicionalno obilježava obilazeći grobove svih ubijenih i poginulih u Križnom putu Hrvata povodom dana kada je Sabor Republike Hrvatske donio odluku o Spomendanu na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta. Ove godine ćemo posjetiti Domobransko groblje, groblje na Boninovu, a večeras ćemo prisustvovati u crkvi Gospe od Milosrđa na svečanoj misi – izjavio je.

– Kao i svake godine, polažemo vijence i palimo svijeće u čast sjećanju i velikoj zahvalnosti hrvatskim vojnicima i civilima koji su svoje živote ostavili na Bleiburgu i Križnom putu nakon Drugog svjetskog rata. Mislim da je ovo obveza svih nas – podsjetila je zamjenica župana Žaklina Marević.

Ovogodišnji spomendan je 74. obljetnica sjećanja na zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima nakon Drugog svjetskog rata.

Polaganju vijenaca nazočila su izaslanstva Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Udruga štovatelja žrtava iz Drugog svjetskog rata.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist