Zanimljivosti

ODABRALA UMJETNA INTELIGENCIJA Terezina izvedba ‘Pismo ćali’ u 10 najboljih hrvatskih pjesama!

tereza kesovija018

Ekipa s portala N1 poigrala se malo umjetnom inteligencijom putem koje je došla do popisa 10 najboljih hrvatskih pjesama. Među njima se našla i naša Tereza Kesovija s izvedbom pjesme ‘Pismo ćali’. Umjetna inteligencija ponudila je i obrazloženje: ‘Ova emotivna pjesma odražava ljubav prema domovini i obitelji. Tereza Kesovija svojim izvođenjem uspijeva dirnuti srca slušatelja i prenijeti snažnu poruku.’
Inače, pjesma ‘Pismo ćali’ pripada Vici Vukovu. Guglajući po internetu nismo uopće uspjeli pronaći tu odabranu Terezinu izvedbu, pa pored svih sjajnih Kesovijinih pjesama izbor malo začuđuje. Ali tko smo mi da proturiječimo umjetnoj inteligenciji?!
Ostale najbolje hrvatske izvedbe ikad na ovom popisu su: Thompsonova ‘Lijepa li si’, ‘Sve još miriše na nju’ Parnoga valjka, ‘Moderato cantabile’ Arsena Dedića, ‘Sve bi seke ljubile mornare’ od Magazina, ‘Ti si mi u mislima’ Dina Dvornika.
Dvojica pjevača i prijatelja našli su se na ovom popisu sa po dvije pjesme i to Oliver Dragojević sa ‘Cesaricom’ i Magdalenom’, te Gibonni sa ‘Ovo i je škola’ i ‘Mirakul’.

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist