Aktualno

OD SRCA! Slatki paketi razveselit će za Uskrs obitelji na području Banovine

OD SRCA! Slatki paketi razveselit će za Uskrs obitelji na području Banovine

‘Slatko od srca’ grupa je koja okuplja žene iz Dubrovnika, a kojima nije problem izdvojiti dio svoga vremena i napraviti nešto slatko, od srca za ljude u Banovini. Tako ljude koji su u sekundi ostali bez topline svojih domova neće zaboraviti ni za Uskrs koji nam se približava. Osnivačica i inicijatorica grupe je Dubravka Falkoni Matić, koja je pozvala članove grupe da još jednom pred Uskrs pošalju njihovo ‘Slatko od srca’ za obitelji na području Banovine.
-Znam da smo se svi istrošili financijski, fizički i psihički u ovim čudnim okolnostima u kojima se snalazimo kako možemo. Pozvala bih vas još jednom da pred Uskrs pošaljemo naše “Slatko od srca” za obitelji u našoj Banovini – poručila je u grupi Falkoni Matić. Istaknula je i kako će im se ovog puta priključiti osnovne škole Lapad i Mokošica, a tate iz grupe ‘Tata je tata’ i ovog će puta voziti slatke delicije na potresom pogođeno područje.
Učenici spomenutih škola, navela je dalje, spravljaju paketiće za učenike OŠ Petrinja, a grupa će, između ostaloga, sudjelovati i tako da svaki razred od njih 20 dobije kutiju od 24 muffina, kao mali znak pažnje za dječicu da se počaste.
— Kad sam otvorila ovu grupu, meni je samo srce radilo. Nisam uopće razmišljala što i kako, samo sam znala da nešto trebamo napraviti. Pozvala sam osobe za koje sam znala da doma čine razne slastice. Divnih žena se odazvalo i nadam se da će ih biti još. Prva je ideja bila raditi torte, no s vremenom smo se prebacili na ideju izrade kolača. Što je i razumljivo, obzirom da su torte i brzo kvarljive – rekla nam je nedavno je Falkoni Matić. Prvu akciju organizirale su u siječnju na koju se odazvalo četrdesetak žena.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist