Hrvatska

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Sedmi memorijalni biciklistički maraton od tisuću kilometara pod nazivom ‘Navik on živi ki zgine pošteno’ okuplja entuzijaste biciklizma u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu selu. Sudionici će u šest dana voziti od rta Oštro na Prevlaci do Iloka te će na taj način simbolično spojiti krajnji jug i istok Hrvatske. Sedmi dan biciklisti će sudjelovati u mimohodu za poginule redarstvenike u Borovu Selu.

Maraton će trajati od 26. travnja do 2. svibnja, a u šest dana maratona, sudionici će svaki dan prijeći jednu etapu. Prva etapa je od Prevlake do Metkovića, druga od Metkovića do Knina, zatim od Knina do Slunja, slijedi etapa od Slunja do Novske, potom etapa od Novske do Đakova, te je posljednja ona od Đakova preko Vukovara do Iloka.

– Prošlost sve više blijedi i sve se više zaboravlja, pogotovo kod mladih generacija. Mladi odlaze iz Hrvatske tražeći novu budućnost. Domovinski rat je nažalost tema koja blijedi u njihovim sjećanjima i ne treba im to zamjeriti, jer ipak borba za preživljavanjem, za jednim normalnim životom je prioritet. Ipak mi ne želimo da neke stvari padnu u zaborav. Želimo svima a naročito tim mladim ljudima ukazati na jedan dio naše povijesti i odati počast onima koji su nas doveli ovdje gdje smo danas. Želimo pronijeti glas među mladim generacijama, gdje god oni bili, da ponosno ističu svoje korijene i svoje porijeklo. Sloboda nema cijenu, udisati slobodno zrak u svojoj domovini je san svakoga onoga koji o slobodi sanja – istaknuli su organizatori, Biciklistički klub Metković.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist