Koronavirus u Hrvatskoj

Od ponedjeljka u Dubrovniku izgledno otvaranje ugostiteljskih objekata s taracama

Kafici Ljudi 13

Jutros smo održali sjednicu Stožera civilne zaštite. Jučer je održan sastanak sa svim čelnicima jedinica lokalne samouprave na području županije. Donijeli smo zaključak da uputimo prema Nacionalnom stožeru prijedlog o donošenju dvije odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Dubrovačko-neretvanske županije. Jedna se odnosi na šire dubrovačko područje, s tim da sad uključujemo i Općinu Janjina, te se ide s određenim usklađivanjem s odlukom koja je trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, a predviđeno je dopuštanje rada ugostiteljskih objekata s taracama s tim da će se ograničiti radno vrijeme od 7 do 19 sati – poručio je u petak ujutro načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo.

– Za preostali dio županije koji se odnosi na Neretvu, Korčulu i Općinu Orebić te Trpanj, ostaje odluka na snazi koja je trenutno da je ugostiteljskim objektima zabranjen i vanjski rad – iznio je.

Upućena je i preporuka prema osnivačima škola na području Dubrovnika, Župe i Konavala da se nastava odvija prema modelu B, dok srednje škole ostaju prema modelu C, osim završnih razreda. U slučaju Neretve, a s obzirom na najlošiju epidemiološku sliku, preporuka je da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama, izuzev završnih razreda srednje, odvija prema modelu C. Za poluotok Pelješac i otok Korčulu preporuka je da se ide prema modelu A.

Odluke koje su trenutno na snazi važe do nedjelje pa je izgledno da će promjene nastupiti od ponedjeljka i to na rok od 15 dana.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist