Hrvatska

OD POČETKA GODINE Hrvatsku posjetilo preko 2 milijuna turista

OD POČETKA GODINE Hrvatsku posjetilo preko 2 milijuna turista

U Hrvatskoj je u prva četiri mjeseca 2019. zabilježeno 9,9 posto više turističkih dolazaka i 10,7 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

-Raduje nas dobar početak turističke godine koji je obilježen rastom noćenja od preko 10 posto. No, trebamo biti svjesni da je pravi izazov tek pred nama, s obzirom da nas čeka glavni dio turističke sezone kojeg i dalje obilježava određen otklon u dinamici rezervacija za 2019. godinu – upozorio je predsjednik Udruženja putničkih agencija Hrvatske gospodarske komore Boris Žgomba komentirajući turističke brojke te dodao da u tjednu prvomajskih praznika agencije očekuju zadovoljavajući priljev gostiju.

Prema podacima iz sustava eVisitor, od početka godine do konca travnja nas je posjetilo preko 2 milijuna turista koji su ostvarili 5,4 milijuna noćenja. Najveći porast noćenja zabilježen je na OPG-ovima (36 posto), slijedi privatni smještaj s 27 posto, a solidne brojke bilježe i hoteli sa rastom noćenja od 5,5 posto, odnosno kampovi s porastom od 14,8 posto.

Blagi pad zabilježen je u nautici gdje su dolasci slabiji za 10 posto, dok je broj noćenja ostao isti kao u istom razdoblju prošle godine, što sugerira da su se gosti na plovilima odlučili na duži odmor i tako kompenzirali manji broj dolazaka.

Izvor: HGK 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist