Hrvatska

Od najave poskupljenja otkazano ‘beznačajnih’ 900 polica

dopunsko kartica1

Oko 900 HZZO-ovih polica dopunskog zdravstvenog osiguranja otkazano je u proteklih nekoliko dana nakon objave da će police poskupjeti sa 70 na 89 kuna, potvrdila je u četvrtak ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

-To je u odnosu na 2,5 milijuna polica uistinu beznačajan broj. U prošloj je godini otkazano 150.000 polica i to je uobičajeni odljev, a među njima je, primjerice, bilo i 27.000 umrlih – izjavila je Prenđa Trupec tijekom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na zagrebačkom Cvjetnom trgu, prenosi Poslovni.hr.

– Među 900 otkazanih polica ima i otkaza na temelju medijskog pritiska, ali mi smo sigurni da naši osiguranici prepoznaju da je dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a jedino koje je uistinu solidarno jer se temelji na načelima solidarnosti, nema profita i ne isplaćuje bonuse menadžerima, nego sve što zaradi odmah ulaže natrag u zdravstveni sustav za bolju kvalitetu i učinkovitost – kazala je ravnateljica HZZO-a.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a ima, dodala je, jedinstvenu cijenu za sve, bez obzira na godine i zdravstvene rizike, pa tako i mladi i stari za pristojnu cijenu imaju pokrivenu participaciju u bolnicama i primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Prenđa Trupec kaže kako je javna rasprava o prijedlogu povećanja cijena dopunskog osiguranja u tijeku i traje do 30. travnja, nakon čega će Upravno vijeće HZZO-a o tome donijeti odluku tijekom svibnja ili lipnja. Ako dođe do poskupljenja, nova cijena počet će se primjenjivati po isteku važenja sadašnje police.

Kako bi ostali po cijeni konkurentni u odnosu na police koje nude privatni osiguravatelji, Prenđa Trupec je rekla da HZZO razmišlja o ponudi obiteljskih i drugih paketa kojima bi omogućili osiguranicima neke dodatne povoljnije uvjete.

 

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist