Zanimljivosti

OD ISTRE DO PREVLAKE Daniel i Ranko prijeći će 1100 kilometara za ‘Bračke pupoljke’

Dvojica bračkih planinara Daniel Lončar i Ranko Dragičević krenuli su u subotu ujutro s rta Kamenjak u Premanturi na tisuću kilometara dug put ‘Via Adriatica’. Njihov cilj je pomoći Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju ‘Brački pupoljci’ kroz humanitarnu akciju ‘1100 kilometara za 1100 terapija’. Za svaki kilometar od donatora žele prikupiti 100 kuna, odnosno ukupno 110 tisuća kuna za udrugu.

-Radujemo se svim izazovima koji nas očekuju na našemu putu, a glavna motivacija su od prvoga trena brački mališani s teškoćama u razvoju kojima je potrebna financijska potpora za neophodne terapije. Akciju 1100 kilometara za 1100 terapija pokrenuli smo upravo kako bismo prikupili potrebna sredstva za Bračke pupoljke te senzibilizirali javnost o ovoj temi. Već neko vrijeme razmišljamo o ovom pothvatu i izuzetno nam je drago da smo ga napokon uspjeli realizirati. Nadamo se da će javnost prepoznati ovu inicijativu i pozivamo sve da uplate onoliko koliko mogu kako bi naši mali suotočani dobili zdravstvenu njegu koja im je potrebna – izjavili su Daniel i Ranko, organizatori akcije 1100 kilometara za 1100 terapija te strastveni alpinisti koji su svoju ljubav prema prirodi i planinarenju odlučili iskoristiti u humanitarne svrhe.

 ‘1100 kilometara za 1100 terapija’ humanitarna je akcija koja će se odvijati na poznatoj planinarskoj ruti Via Adriatica u trajanju od gotovo dva mjeseca. Duž puta planinari će prijeći 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, 18 zaštićenih područja, 7 županija i 52 općine. Put od Istre do Prevlake podijeljen u 13 etapa čije duljine variraju od 58 do 110 kilometara, pri čemu svaka dionica prati jedan od izazova s kojim se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju. Tijek akcije i sve detalje s terena možete pratiti na web stranici akcije 1100 kilometara za 1100 terapijaFacebook stranici i Instagram profilu ‘1100 kilometara za 1100 terapija’ te tako podržati ovaj pothvat.

Pročitajte još

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu okupila više od 30 malih polaznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija