Urednički izborZanimljivosti

OD IGLE DO LOKOMOTIVE Prvi cavtatski Vintage bazaar bio je pun pogodak!

OD IGLE DO LOKOMOTIVE Prvi cavtatski Vintage bazaar bio je pun pogodak!

Od igle do lokomotive – tako se ukratko može opisati ponuda koja se ove subote nudila na prvom Vintage bazaaru u Cavtatu. Na Trgu dr. Franja Tuđmana okupili su se ljubitelji vintage stvari – mogli su se kupiti razni predmeti – od slika, preko starih časopisa, skulptura, srebrenih svijećnjaka, vaza…
Želja organizatora jest da ovaj sajam starih stvari postane tradicija, a kako su nam rekle gospođe Jele Butijer Gleđ i Monika Korousić, plan je da se održava dva puta mjesečno, uglavnom vikendom. Cilj je pokušati ovim događajem produžiti turističku sezonu u Cavtatu, jer kako je istaknula gospođa Monika, Cavtat je zimi uspavan.
Na sajam je iz Poreča stigao gospar Mario Hitri, koji nam je rekao kako je svoj imidž stekao u Dubrovniku, a trenutno živi u Poreču. Po struci je, kaže, pravnik, ali kako je u mirovini ima vremena baviti se hobijem – antikvitetima. U Cavtat je tako donio srebrne svijećnjak, vrlo rijetku vazu – svjetski raritet najčuvenijeg staklara Venecije, slonovaču iz 18. st., križ od slonove kosti iz Jeruzalema, prst za čitanje Tore, dvije brončane statute i puno điđa…
-Ovo nedostaje mjestu kakav je Cavtat – rekao nam je gospar Hitri koji se oduševio cavtatskim Vintage bazaarom.
U Cavtatu je bio i Krešimir Glavinić iz Muzeja crvene povijesti, koji nam je rekao kako je ovo prilika za novi način promocije Muzeja.
-Htjeli smo se i na ovaj način predstaviti građanima, ali i podržati organizatore prvog Vintage bazaara u Cavtatu. Odaziv je dobar i baš nam je lijepo – rekao je.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist