Aktualno

Od danas skuplje cestarine

autocesta sanader osojnik11

Vlada je odobrila Hrvatskim autocestama nove cestarine koje su za povremene korisnike od danas poskupjele za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste, piše dnevnik.hr.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da cestarine nisu povećavane od 2004. godine, pa čak nisu indeksirane ni za stopu inflacije. Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da će odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu (do sada 157 kuna). Cijena putovanja od Zagreba do Rijeke poskupjet će pak na 69 kuna.

Korisnicima ENC-a cijena se ne mijenja, te zadržavaju dosadašnji popust od 10 posto. Osim toga, tijekom lipnja organizirana je promotivna akciju u kojoj će korisnici dobiti ENC uređaj za kunu (cijena mu je inače 122 kune), te za uplaćenih 500 kuna dobiti još 158 kuna bonusa. To znači da će se oni koji se malo potrude voziti jeftinije, a samo u prva tri dana akcije prodano je više od 3.400 ENC uređaja, rekao je Hajdaš Dončić.

Nije poznato jesu li i koliko je onih koji su dobili produženi vikend, a koji su zbog povećanja cijena cestarine, odustali od puta na more!
 

Pročitajte još

Barcelona planira zabraniti iznajmljivanje apartmana turistima

Dulist

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist