Aktualno

Ministar turizma: U Hrvatskoj – gay is OK!

S obzirom da se, praćen mnogim kontroverzama, približava splitski gay pride, za stav je upitan i ministar turizma Veljko Ostojić. Po njemu svi su gay turisti u Hrvatskoj dobrodošli, piše Index.hr.

– Hrvatski turizam prema tome nema nikakvih ograda. Vjerujem da se gay populacija u Hrvatskoj dobro osjeća. Oni su dobrodošli i nema razloga da bude drugačije – kazao je Ostojić, dodavši kako se nada da će Split Pride proći bez ikakvih problema.
 
Inače, prema prvim podacima sustava turističkih zajednica na Jadranu i u Gradu Zagrebu, zabilježeni su rekordni rezultati.
 
Od siječnja do svibnja 2012. godine ukupno je ostvareno 1.780.688 dolazaka od čega 1.439.676 stranih turista i 341.012 domaćih turista. U odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvareno je povećanje dolazaka od 9 posto. Strani turisti su ostvarili 13 posto više dolazaka dok je broj dolazaka domaćih turista pao za 4 posto.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je i šest milijuna noćenja što je povećanje za 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od toga je 5,14 milijuna noćenja ostvareno od stranih turista (povećanje za 17 posto), a 906 tisuća domaćih turista (smanjenje za 5 posto).

– Iako se ne radi o malim brojkama, radi se o značajnim brojkama, mislim da je puno važnije stanje bukinga za glavnu sezonu i posezonu i tu bih rekao da sam optimista. Neovisno o tome što svi skupa znamo da je protekla sezona bila najbolja u povijesti hrvatskog turizma i da je samom tom činjenicom letvica podignuta izrazito visoko – izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Pročitajte još

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

DUBROVČANI O GOSPODARSKOJ KLIMI U GRADU U razdoblju koje dolazi morat ćemo raditi više za manje novaca

Iva Dedo

Napustio nas je gospar Boris Filičić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija