Aktualno

OD 3 DO 10 EURA Venecija od siječnja 2022. postaje prvi grad koji će naplaćivati ulaz

U talijanskim medijima opet je aktualna vijest oko Odluke grada Venecije da se uvedu ulaznice za sve turiste. Naime, Gradsko vijeće Venecije u svibnju 2019. godine je donijelo odluku o naplati ulaza u Veneciju za dnevne posjetitelje, piše Hrturizam.hr.

Turisti će ulaz u grad plaćati 3 eura u pred i posezoni, 8 eura u sezoni i 10 eura za vrijeme kritičnih perioda sezone, poput ljetnih vikenda, kad broj posjetitelja dosiže prekomjerne razine. Također, od 2022. godine turisti će, osim plaćanja poreza, morati izvršavati online rezervaciju kako bi ušli u Veneciju.

Odluka o plaćanju ulaza trebala je stupit na snagu 1. srpnja 2020. godine, no zbog Covid krize je odgođena za siječanj 2022. godine. Vijeće se nije izjasnilo o kaznama koje će se primjenjivati na turiste koji ne plate naknadu, iako su vlasti u veljači 2019. godine predložile da ta kazna iznosi do 450 eura.

Tako će Venecija postati prvi grad ili destinacija koja naplaćuje ulaz ili kako kažu i Italiji – Grad muzej, dok protivnice te ideje nazivaju Veneciju – Grad luna park. Kako god bilo, činjenica je da Venecija mora napraviti drastične promijene ka održivom turizmu, više nego drugi jer grad doslovno tone iz godine u godinu. te je tako i fokus globalnog turističkog sektora upravo prema Veneciji da vide koja će rješenja implementirati.

Naravno, lokalno stanovništvo i njihova rodbina, kao i turisti koji ostvaruju noćenje u Veneciji, ne bi plaćali dnevne ulaznice.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Izjava Marina Držića u vezi s ponovnim srbijanskim posezanjem za dubrovačkom književnošću!

Dulist

[VIDEO] Počelo ispitivanje opterećenja Pelješkog mosta, stigao 21 kamion težine do 40 tona

Dulist

NOVI ANTENSKI STUP OD 35,5 METARA! Lopuđani protiv odašiljača koji će trajno narušiti vizuru spomenika kulture

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija