Aktualno

OD 3 DO 10 EURA Venecija od siječnja 2022. postaje prvi grad koji će naplaćivati ulaz

OD 3 DO 10 EURA Venecija od siječnja 2022. postaje prvi grad koji će naplaćivati ulaz

U talijanskim medijima opet je aktualna vijest oko Odluke grada Venecije da se uvedu ulaznice za sve turiste. Naime, Gradsko vijeće Venecije u svibnju 2019. godine je donijelo odluku o naplati ulaza u Veneciju za dnevne posjetitelje, piše Hrturizam.hr.

Turisti će ulaz u grad plaćati 3 eura u pred i posezoni, 8 eura u sezoni i 10 eura za vrijeme kritičnih perioda sezone, poput ljetnih vikenda, kad broj posjetitelja dosiže prekomjerne razine. Također, od 2022. godine turisti će, osim plaćanja poreza, morati izvršavati online rezervaciju kako bi ušli u Veneciju.

Odluka o plaćanju ulaza trebala je stupit na snagu 1. srpnja 2020. godine, no zbog Covid krize je odgođena za siječanj 2022. godine. Vijeće se nije izjasnilo o kaznama koje će se primjenjivati na turiste koji ne plate naknadu, iako su vlasti u veljači 2019. godine predložile da ta kazna iznosi do 450 eura.

Tako će Venecija postati prvi grad ili destinacija koja naplaćuje ulaz ili kako kažu i Italiji – Grad muzej, dok protivnice te ideje nazivaju Veneciju – Grad luna park. Kako god bilo, činjenica je da Venecija mora napraviti drastične promijene ka održivom turizmu, više nego drugi jer grad doslovno tone iz godine u godinu. te je tako i fokus globalnog turističkog sektora upravo prema Veneciji da vide koja će rješenja implementirati.

Naravno, lokalno stanovništvo i njihova rodbina, kao i turisti koji ostvaruju noćenje u Veneciji, ne bi plaćali dnevne ulaznice.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist