Hrvatska

Od 1. ožujka poskupljuju cigarete

Vlada je na sjednici ovog četvrtka usvojila uredbu kojom se od 1. ožujka ove godine povećavaju trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, što će dovesti do povećanja cijena, donosi Večernji list.

– Povećava se specifična trošarina u iznosu od 400 kuna na tisuću cigareta (u odnosu na dosadašnjih 370 kuna). Minimalna trošarina se povećava na 888 kuna u odnosu na sadašnjih 824. visina trošarine za sitno rezani duhan ide na 860 kuna za kilogram u odnosnu na 800 kuna koliko je sada. Najviše rastu trošarine za grijane duhanske proizvode – s postojećih 800 na čak 1400 kuna. Za e-tekućine se trošarine ne mijenjaju – kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Ukupni izračunati efekt od povećanja trošarina trebao bi biti 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine.  – Odluka o cijeni je na proizvođačima, ali prema našim izračunima kutija cigareta ne bi smjela poskupjeti više od dvije kune – rekao je Marić.

Pročitajte još

CEHOVI TAKSI PRIJEVOZNIKA Zašto ministar Butković ignorira probleme u svom sektoru, koga štiti?

Dulist

U petak isplata nacionalne naknade za starije osobe za ožujak 2021.

Dulist

Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija