DuList IN

OBLJETNIČKO REIZDANJE ‘Embassy 516’ pojavljuje se na sceni u ‘valovima’, ali svaki put oduševe

OBLJETNIČKO REIZDANJE 'Embassy 516' pojavljuje se na sceni u 'valovima', ali svaki put oduševe

Dubrovački alter-rock kolektiv Embassy 516 vraća se na scenu nakon četiri godine od izdanja hvaljenog albuma Correlation (2018., GNGR 62). Band se već skoro dva desetljeća u javnosti pojavljuje samo u periodima, ali svojim snažnim zvukom i prepoznatljvim vizualnim izričajem uvijek iznova intrigiraju te iznenađuju slušatelje.

Suradnja s Geenger Records i ilustratorom / vizualnim dizajnerom Igorom Juriljem (Yellow Yuri) se nastavila na obljetničkom reizdanju albuma Surveillance of the Environment, koji je 2012. zaživio na CD-u s 12 pjesama, a uskoro će i na gramofonskoj ploči. Riječ je o Translucent Cristallo Vinylu u limitiranom broju od 150 komada; koji će u prodaji biti početkom 2023. godine. Prošireno digitalno izdanje s 21 pjesmom dostupno je već na svim streaming servisima uz singl “Nora, The” (lyric video)!

Na albumu su svirali Tomislav Kličan (bubanj i gitara), Nikša Sentić (bass), Marjan Žitnik (klavijature), Ivica Glunčić (bubanj), Adem Gušić (vokal i programiranje) i Žarko Dragojević (autor glazbe i tekstova, vokal, gitara i programiranje).

Band zajednički potpisuje sve aranžmane, a snimateljski dio je tijekom 2010. / 11. bio povjeren Hrvoju Nikšiću uz asistenta zvuka Nevena Marinca (dok je demo materijale mixao Srđan Pađen). Kompletan remix i remaster originalnih studijskih snimaka je napravljen u produkciji Žarka Dragojevića tijekom 2022. godine. Urednik izdanja je Danijel Sikora.

Ovo izdanje ostvareno je i podržano u sklopu godišnjeg programa udruge Audiovizualni centar Dubrovnik koji je financiran od strane Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist