Aktualno

OBLJETNICA OSNIVANJA ‘GROFOVA’ ‘Zajedništvom gradi ono najdragocjenije’

OBLJETNICA OSNIVANJA 'GROFOVA' 'Zajedništvom gradi ono najdragocjenije'

U bazi interventne jedinice policije u Platu svečano je obilježena 31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije Grof. Tom prigodom odana je počast poginulim pripadnicima ove jedinice polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju.
– Njihov je obol trajan i vrijedan divljenja, a naša je dužnost čuvati sjećanje na njih i promicati istinu koja u sebi nosi ljubav prema domovini. Mi kao živi svjedoci imamo obvezu prenositi svoja iskustva na mlade naraštaje i podsjećati ih kako se jedino zajedništvom gradi ono najdragocjenije – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako Udrugu Specijalne policije Grof čini posebnom njihova međusobna povezanost i prijateljstvo koje je nastalo u bolnim i okrutnim danima rata.
Svečanosti su nazočili i Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije Teo Andrić i Đurđica Popović, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, pripadnici SJP Grof i USPDR Ajkule, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof i branitelji.
-U temelje jedine nam domovine živote je ugradilo deset pripadnika jedinice Grof. Ne postoje riječi kojima bi se izrazila dovoljna zahvalnost za čin neograničene ljubavi prema domu i prema našoj Hrvatskoj. Ja vam ovdje danas od srca čestitam 31. obljetnicu osnutka, ali čestitam i činjenicu da svi vi, ovdje okupljeni činite sve da se žrtva vaših kolega i suboraca nikad ne zaboravi. Obveza svih nas, kao zajednice, kao društva, je njegovati i isticati njihovu hrabrost i hrabrost svih branitelja, čuvati istinu i jedinu nam domovinu Hrvatsku. Od srca Vam hvala. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji uvijek ćete imati prijatelja i partnera – poručila je pročelnica Popović.
Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice svima koji podupiru rad Udruge Specijalne jedinice policije Grof.
Uz emotivan nastup učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića, predstavljena je i knjiga Tragovi vječnosti’ autorice Tihane Magaš. Riječ je o zbirci tekstova o poginulima i stradalima pripadnicima Specijalne jedinice policije ‘Grof’ u Domovinskom ratu. Za sve preminule članove položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist