Hrvatska

Objavljene konačne rang-liste za upis na studije u jesenskom roku, evo koji su fakulteti bili najatraktivniji

Konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom roku na studijske programe visokih učilišta u akademskoj godini 2021./2022. objavljene su na mrežnoj stranici Postani student ovog četvrtka. U jesenskom je upisnom roku ponuđeno bilo 749 studijskih programa s ukupno 15 095 upisnih mjesta. Prijavilo se 6105 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4064. Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili: Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu; Poslovna ekonomija (stručni), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Medicina, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi: Medicina, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

-Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku ponuđena su bila 894 studijska programa s ukupno 40 171 upisnim mjestom. Prijavilo se 32 090 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 26 403 – navode iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Pročitajte još

Mogao bi zaustaviti pandemiju? Već sutra ćemo znati je li nam stigao omicron

Dulist

Valamar pokreće novi razvojni ciklus, prijenos tri hotela u Imperial Rivieru

Dulist

Među top tri destinacije smo po izboru prestižnog svjetskog časopisa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija