AktualnoUrednički izbor

OBJAVLJEN POZIV Ministar Marić daje u zakup Vilu Auroru i Vilu Regenhart

OBJAVLJEN POZIV Ministar Marić daje u zakup Vilu Auroru i Vilu Regenhart

Ministarstvo državne imovine objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup Vile Regenhart i Vile Aurore u Trstenome. Početna cijena godišnjeg zakupa za Vilu Regenhart je 38.860,00 kuna, dok za Vilu Auroru iznosi 259.220,00 kuna. Objema nekretninama namjena je ugostiteljsko-turistička.

Obje nekretnine, podsjetimo, u proteklih su nekoliko mjeseci plijenile pažnju javnosti, a upravo je DuList na dojavu jednog surađanina izvidio stanje na terenu u Vili Regenhart, tj. odmaralištu bivše Jugobanke te tamo pronašao leglo droge, ali i otkrio kako u njoj, u krajnje nehumanim uvjetima netko živi!
Nakon našeg napisa o skvoteru u zapuštenoj vili Reghenhart u Svetom Jakovu, oglasilo se i Ministarstvo državne imo­vine te su nam potvrdili kako će je dati u zakup. Naime, na nekretninu bivše Jugo­banke u elitnom dijelu Dubrovnika, kao vlasnik je uknjižena Republika Hrvatska, a kako su nam tada naveli iz Ministarstva državne imovine, sve temeljem Uredbe o zabrani raspolaganja i prijenosa sredstava odre­đenih osoba na teritoriju Republike Hrvatske.

Pitanje Vile Aurore bilo je pokrenuto u siječnju ove godine. Trstenjani su mirnim prosvje­dom ukazali na zloupotrebu prostora Vile. Tada su tvrdili da je Auroru ‘ile­galno okupirao’ Ramo Hadžiomerović ispred udruge Zlatni zmaj. On je pak za DuList rekao da 20 godina nisu imali problem s mještanima, dok nisu sta­vili otvore na garažu gdje drže barke. Tada je rekao da su od 2000. godine na pomorskom dobru što im je odobrila Dubrovačko-neretvanska županija. Iz Županije su te navode opovrgnuli. Nakon toga DuListu su iz Ministarstva državne imovine potvrdili kako je u pripremi natječaj za davanje u zakup.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist