Aktualno

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Radovi napreduju sukladno utvrđenom dinamičkom planu. Doduše, imamo neka kašnjenja u betonima iz razloga što smo imali poprilično dugo kišno razdoblje, a moram priznati i da izvođač muku muči s radnom snagom, kao i svi ostali u građevini tako da se jedan dio kašnjenja odnosi i na nedostatak radne snage – priča nam direktor Groblja Dubac Đuro Lonza tijekom obilaska radova. Direktor Lonza proveo nas je grobljem, jednim od najaktivnijih gradilišta naše županije u ovom trenutku.

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

—Trenutno se radi na završetku ateističkog grobnog polja, gdje planiramo do konca četvrtog mjeseca završiti i izgraditi grobnice za privremeni ukop, za sve one sugrađane koji su kupili grobno mjesto na Groblju Dubac, a još im nije gotovo grobno mjesto… Ako im, ne daj Bože, zatreba, možemo izvršiti privremeni ukop – naglasio je Lonza. Započeli su, ističe, i s dijelom izgradnje grobnica na pravoslavnom platou.

Dodatno miniranje
— Kao što vidite – pokazuje nam tijekom obilaska – najveći dio je na katoličkom dijelu, na muslimanskom djelu smo izvršili iskope, međutim tu moramo pričekati. Naime, sljedeći tjedan su nam obećali izvršiti dodatno miniranje zbog jako tvrde stjenske mase koju nije bilo moguće strojno izvaditi. Vjerujem da ćemo kroz desetak dana imati i to spremno da možemo početi s betonskim radovima i na muslimanskom platou – naglašava Lonza. Dotaknuli smo se i cijene grobnih mjesta.

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

—Prošle smo godine u siječnju krenuli u postupak dodjele grobnih mjesta s cijenama koje smo istaknuli prije 14 godina. One su se nešto malo bile korigirale, međutim uključili smo PDV koji tada nije bio iskazan, tako da smo već tad trebali ići s cijenama prema gore. No, budući da su građani dugi niz godina čekali na realizaciju, odluka Grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka bila je ići s tim cijenama. Javna nabava koja je uslijedila nakon toga, nakon što smo krenuli s postupkom iste, utvrđuje znatno veće cijene nego što smo planirali. Vidite i sami što se u zadnje vrijeme događa s cijenama materijala – baš je nedavno strukovna Komora istaknula kako su materijali poskupili sedamdeset posto u posljednjih nekoliko godina, dakle neminovno je bilo ići s podizanjem cijene – naglašava dalje Lonza. Međutim, ističe, ostavili su dovoljno vremena svima onima koji su podnijeli zahtjev, a još ga nisu realizirali i svima onima koji potencijalno žele realizirati kupovinu grobnog mjesta, do 1. lipnja.

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i Općinskog vijeća Župe dubrovačke donesena je odluka o povećanju cijena za 20 posto s primjenom od 1. lipnja.
Koliko su stoga povećani zahtjevi, jesu li se javili novi zainteresirani kupci prije poskupljenja?
—U zadnjih nekoliko tjedana imamo značajno povećan broj upita za realizacije dodjele grobnih mjesta. Nažalost, na katoličkom groblju više nemamo slobodnih grobnica, osim grobnica u zidu. Već smo krenuli s postupkom projektiranja nova dva grobna polja, međutim njihovu realizaciju možemo očekivati tek sljedeće godine. Najveći dio slobodnih mjesta je na muslimanskom i pravoslavnom groblju, gdje je u biti najveći broj zahtjeva građana koji su bili podneseni, ostao nerealiziran – zaključuje Đuro Lonza, direktor Groblja Dubac, za DuList.

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist