Aktualno

Obilježena 30. obljetnica bitke za Čepikuće

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 116. brigade Hrvatske vojske, obilježena je proteklog utorka i 30. godišnjica bitke za Čepikuće. U teškoj bitci za Čepikuće sudjelovala je 1. satnija 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske pod zapovjedništvom Mije Vukušića, a satniji su dodani i pripadnici 4. gardijske brigade, od kojih su dvojica poginula. Čepikuće su bile strateški važno mjesto za obranu hrvatskog juga te ju je JNA zauzela nakon dvomjesečne borbe. Čepikuće su oslobođene munjevitom akcijom 21. svibnja 1992. te je tako otvoren put oslobađanju hrvatskog juga i Dubrovnika.

U Čepikućama su se povodom 30. obljetnice bitke, koju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, okupili pripadnici 116. brigade HV-a, 4. gardijske brigade te rodbina poginulih suboraca. Služena je sveta misa za poginule suborce te im je, uz spomenik u Čepikućama odana počast.

Pri povratku u Metković, veterani su zapalili svijeće i položili cvijeće na Spomeniku poginulim braniteljima na Vjetrenom mlinu iznad Bistrine. Spomenik, djelo Metkovca Nikole Vučkovića-Nidže, podignut je na prvoj crti obrane koju agresor nikad nije prešao.

Pročitajte još

Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

Dulist

[FOTO] POTREBICA O SVEČANOM BALU U FRANCUSKOJ ‘Ostao sam ugodno iznenađen kako su nas tretirali’

Dulist

ŠTO MISLITE? Ovo je novi izgled palmi u Stonu…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija