Aktualno

Obilježava se Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112

112

11. veljače u Europskoj se uniji obilježava Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. U Republici Hrvatskoj uveden je 11. veljače 2005. godine i ove godine obilježava se 15 godina njegove upotebe.

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježit će Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Nakon što se u ponedjeljak u Dječjem vrtiću Škatulica održala kreativna radionica izrade broja ‘112’ u različitim tehnikama, u utorak 11. veljače u 10 sati Služba civilne zaštite Dubrovnik ugostit će 20-ak polaznika Dječjeg vrtića ‘Škatulica’ i 16 učenika 1.c razreda OŠ ‘Lapad’ uz prigodnu edukaciju i predstavljanje službi koje se odazovu događaju te prezentaciju najboljih dječjih radova na temu broja 112.

U srijedu 12. veljače u 18 sati u ‘Klubu 65+’ Gradskog društva Crvenog križa, Josipa Kosora 3 u Dubrovniku, održat će se predstavljanje uloge broja 112 i edukacija, posebno namijenjena starijim osobama. U edukaciji će osim predstavnika Službe civilne zaštite Dubrovnik sudjelovati i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU dubrovačko-neretvanske, i članovi HGSS Stanice Dubrovnik.

Ove godine u aktivnostima obilježavanja Dana 112 sudjeluje i ‘Libertas Dubrovnik’ koji na svojim displeyima objavljuje informaciju: ‘11.2. DAN JEDINSTVENOG EUROPSKOG BROJA ZA HITNE SLUŽBE 112’.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist