Grad

OBIČAJI NAŠEG KRAJA Mali Uskrs provedite na Gromači

OBIČAJI NAŠEG KRAJA Mali Uskrs provedite na Gromači

Deseta Međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge ‘Dubrovački primorski svatovi’ održava se ove nedjelje, 28. travnja na Gromači, kao dio projekta Uskrs u Primorju.

Svojim nastupima i prezentacijom običaja na Gromači će sudjelovati brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjeluju Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA ‘LINĐO’ iz Dubrovnika, KUD Sv. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Juraj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD ‘Stjepan Radić’ iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga ‘Dubrovački primorski svatovi’.

Tradicionalna manifestacija ‘Uskrs u Primorju’, navode iz Grada Dubrovnika, za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika. Ovo ruralno područje je svega par kilometara udaljeno od središta grada i ima snažan agroturistički potencijal. Prilika je to za prezentaciju raznolikosti i kulturne baštine, kroz zabavu, gastronomiju i aktivan boravak u prirodi.

Manifestacija se održava u nedjelju, 28. travnja, na Mali Uskrs na Gromači, s početkom u 16.00 sati.
Građanima i posjetiteljima na raspolaganju je posebna besplatna autobusna linija JGP Libertas Dubrovnik. Polazak prema Gromači je u 15.15, a povratak u 18.30. Autobus se zaustavlja na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist