Aktualno

Obaviješten inspektorat za zaštitu prirode

Povoodom dojava građana i medijskih napisa, stručne službe Grada Dubrovnika poduzele su potrebne radnje kako bi se utvrdilo stvarno stanje o sječi i prorjeđivanju zelenila u vrtu Grand hotela Park.

Službenici Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša obavijestili su inspektorat za zaštitu prirode., navodi se na stranicama Grada Dubrovnika.

Također, utvrđeno je da tvrtka Vrtlar, koja je nadležna za izdavanje dozvola za uklanjanje stabala nije u ovom slučaju izdala taj dokument. Na teren su izašli i komunalni redari koji su utvrdili kako  je dio stabala lovorike posječen, a dio prorijeđen. 

Očekuje se izlazak na teren stručne osobe iz Vrtlara koja će utvrditi da li je došlo do uništavanja zelenila visokovrijednog boniteta. O nalazu stručnjaka i daljnjim koracima, javnost će biti naknadno obaviještena.

Pročitajte još

Pročitajte tko je u ponedjeljak i utorak bez struje

Dulist

OTVORENO PISMO SVEUČILIŠTU Ivo Lučić: Znanost bez etike otvara širom prostor šarlatanima i teorijama zavjere

Dulist

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija