Aktualno

OBAVIJEST IZ POLICIJE Produžen status privremene zaštite raseljenim osobama iz Ukrajine

Raseljenim osobama iz Ukrajine koje imaju privremenu zaštitu u Republici Hrvatskoj, automatizmom je produljena privremena zaštita do 4. ožujka 2024. godine, prenose iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Produženje iskaznice stranca pod privremenom zaštitom

Raseljene osobe iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u Republici Hrvatskoj trebaju osobno doći u policijsku upravu/policijsku postaju prema mjestu boravišta radi ovjere produženja važenja iskaznice stranca pod privremenom zaštitom, od 15. veljače 2023. do 30. travnja 2023. godine. Produženje će se evidentirati u postojećoj iskaznici stranca pod privremenom zaštitom, dakle nije potrebno podnositi zahtjev za produženje privremene zaštite. Svaka policijska uprava/postaja će temeljem evidentiranog broja osoba raseljenih iz Ukrajine sa statusom stranca pod privremenom zaštitom na svojem području organizirati produženje iskaznica.

Osobe koje ne trebaju osobno doći u policijsku upravu/policijsku postaju su: djeca mlađa od 16 godina – roditelj/posebni skrbnik daje na ovjeru iskaznicu djeteta te osobe s posebnim potrebama koje se ne mogu kretati – član obitelji ili nadležna osoba iz ustanove u koju su smješteni, temeljem izjave u kojem je odnosu s osobom za koju vrši ovjeru iskaznice i dokaza o nemogućnosti dolaska osobe, npr. dokumentacija o smještaju u posebnu ustanovu). Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist