Grad

OBAVIJEST IZ DOMA ZDRAVLJA Idući tjedan cijepljenje samo za domaće, za strance ipak postoji rješenje

OBAVIJEST IZ DOMA ZDRAVLJA Idući tjedan cijepljenje samo za domaće, za strance ipak postoji rješenje

Iz obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije vidljivo je kako u nadolazećem tjednu neće biti omogućeno cijepljenje za strance. Upravo tim povodom, javilo nam se nekoliko zabrinutih stranaca s pitanjem postoji li mogućnost cijepljenja i za njih.

Prenijet ćemo jedan apel.

Poštivajući sve odluke nadležnih institucija ali ipak uzimajući u obzir da dolazak stranca na cjepljenje ipak se planira puno unaprijed sa prethodnom rezervacijom aviokarata i hotela što doprinosi na neki način iproračunu RH i svim poslovnim subjektima, postoji li mogućnost da se omogući cjepljenje stranaca ili u Cjepnom punktu u Gospinom polju? – istaknula nam je jedna čitateljica Ruskinja. Dodaje i kako razumije prioritet za državljane RH.

Nadamo se da će biti pronađeno rješenje i dozvolit će se cjepljenje stranaca i u ovom tjednu kao i sve iduće tjedne ispred nas – zaključila je u svom e-mailu.

Cijepljenje za strance do daljenjeg je odgođeno zbog velike zainteresiranosti hrvatskih građana. Ipak, za strance postoji rješenje, a iz Doma zdravlja Dubrovnik su nam odgovorili žurno na upit. Prenosimo odgovor u cijelosti.

Na punktovima se iz navedenih razloga neće cijepiti stranci. Ukoliko ima potrebe, stranci se mogu naručiti na cijepljenje izvan radnog vremena liječnika, a upite za mogućnost mogućnost i dane cijepljenja mogu poslati na e-mail: vaccination@tzdubrovnik.hr Ili na mobitel: +385 98 9812 666 – ističu iz Doma zdravlja Dubrovnik.

Cijepljenje za građane RH će biti u utorak, 16. studenog 2021. od 8 do 12 sati, u srijedu, 17. studenog 2021. od 8 do 12 i 14 do 18 sati te u petak, 19. studenog 2021. od 8 do 12sati.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist