Županija

O robotici i programiranju u Pločama

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije je u Poduzetničkom inkubatoru Ploče održao besplatnu radionicu robotike i programiranja bez ekrana namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Voditelji radionice djeci su predstavili Cubetto set sastavljen od malog drvenog robota koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama), a koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kretao. Također, na radionici se polaznike upoznalo s razvijanjem računalnog razmišljanja i programiranjem bez korištenja ekrana.

Radionica je pobudila veliki interes kod najmlađe publike, ali i otvorenu opciju za ponavljanje istog programa krajem ljeta.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održao je u suradnji s Informatičkim klubom Futura i Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Na području doline Neretve provest će se zračna snimanja zaslanjenosti

Dulist

SVEČANA SJEDNICA Uz Dan Općine Konavle nagrađeni ovogodišnji laureati

Dulist

Župa dubrovačka raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija