Sport

O potezu dubrovačkih ‘Kelta’ bruji pola Škotske i piše BBC!

celtic banner

Dubrovački navijači škotskog velikana Celtica, većinom okupljeni u Celtic baru Belfast u Lapadu, ovih su dana iz posebnog razloga osvojili medijski prostor škotskih, ali i inih britanskih portala.

Dečki su, naime, na poseban način obilježili dolazak ljutog gradskog rivala Glasgow Rangersa u Hrvatsku, točnije u Osijek, gdje je protiv istoimenog domaćina u četvrtak igrao utakmicu Europa lige.

Za tu su priliku izradili veliki, 25 metara dugi transparent sa znakovitom porukom: ‘Niste više Rangers’. Time su zapravo ljutim rivalima ‘nabili na nos’ činjenicu da je 2012. godine Rangers likvidiran, a stadion i intelektualno vlasništvo prodani tvrtci Sevco Scotland Ltd.

Ipak, dogodilo se da se natpis nije pojavio na stadionu Osijeka (po riječima dubrovačkih ‘Kelta’, policija im je zabranila unošenje transparenta) pa su navijači Rangersa već počeli zadovoljno širiti priču kako je navijačima Celtica taj natpis oduzet. Ipak, da bi im pokazali da je natpis i dalje u sigurnim rukama, navijači Celtica najprije su se s njim slikali u Osijeku nakon utakmice, a ove subote su ga izvjesili na najistaknutijem mjestu – zidinama! Uz to, najavili su kako će transparent uskoro istaknuti u Škotskoj!

O ovom zanimljivom činu izvještavali su škotski mediji poput Scottish Suna, a priču je prenio i BBC. Kakva ljubav za svoj klub, ali i izvrsna promocija Dubrovnik!

Foto: Celtic bar Belfast i Marko Miloš

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist