Hrvatska

O PELJEŠKOM MOSTU Butković: Gužvi neće biti, ni udara na proračun i građane

O PELJEŠKOM MOSTU Butković: Gužvi neće biti, ni udara na proračun i građane

U srijedu će se napokon spojiti i posljednja čelična komponenta Pelješkog mosta, čime će se završiti njegova konstrukcijska gradnja. Otvorenje ćemo još malo pričekati. Sve će biti gotovo do iduće sezone i gužvi neće biti. A most će održavati Hrvatske ceste, bojazni za proračun i građane nema – kazao je u Dnevniku HTV-a ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– U srijedu spajamo posljednji segment čelične konstrukcije, spaja se hrvatski teritorij – to je veliki događaj. Nakon toga ide uređenje kolničkog zastora i sam most će s tehničkim preglemom biti gotov u veljači, a pristupne ceste bi trebale biti gotove u lipnju iduće godine, kazao je Butković. Ponovio je kako je teško završiti radove istodobno, kad se radi o javnim natječajima. Veliki trag su utjecale poteškoće na koje nismo mogli utjecati, žalbe, ali i korona.

– Sve će biti gotovo do iduće sezone. Sve skupa ide jako dobro. Nema nikakve bojazni, nikakvog pritiska na ceste, dodao je ministar. Napomenuo je da će u srijedu oko 23 sata biti spajanje željezne konstrukcije i obilazak gradilišta. Nakon toga – radovi se nastavljaju, ne radi se ni o kakvom otvaranju – dodao je. Potvrdio je da naplate cestarine neće biti, a na održavanju mostarine radit će Hrvatske ceste.

– One su investitor i upravljat će mostom. Sve to imaju u svojim projekcijama i dodatnih udara na proračun i građane neće biti. U prvim godinama iznos cijene održavanja neće biti veliki, ali kroz desetljeća će se to morati povećati – rekao je Butković.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist