Županija

O ČEMU SU RAZGOVARALI? Indijski veleposlanik kod župana i gradonačelnika

O ČEMU SU RAZGOVARALI? Indijski veleposlanik kod župana i gradonačelnika

Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Hrvatskoj, sastao se u četvrtak s županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i zamjenicom Jelkom Tepšić.

Na sastanku kod župana razgovaralo se o daljnjem razvoju suradnje na brojnim područjima, u prvom redu turizmu, ali i mogućnostima investiranja u Hrvatsku i Dubrovnik. Župan Dobroslavić naglasio je želju za uspostavljanjem jakih odnosa, te napomenuo kako je jedan od glavnih aduta naše županije i luka Ploče koja predstavlja vrata ne samo prema Hrvatskoj, nego i BiH, ali i ostalim zemljama Europe. Veleposlanik Kumara je naglasio kako su brojna indijska sveučilišta zainteresirana za programe razmjene studenata, a razgovaralo se i o povijesnoj povezanosti Dubrovnika i indijskog grada Goe u kojem se nalazi crkve svetog Vlaha.

Veleposlanik Kumar gradonačelniku se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, koja je kroz proteklo razdoblje bila značajna i bogata, osobito na kulturnom planu. Tako su brojni indijski umjetnici gostovali u Dubrovniku, od izvedbi na Dubrovačkim ljetnim igrama do snimanja indijskih filmskih produkcija. Veleposlanik je zahvalio gradonačelniku i na pomoći prilikom obilježavanja Međunarodnog dana joge, koji je prošli mjesec, uz ostalih 36 gradova u Hrvatskoj, organiziran i u Dubrovniku, na Lokrumu. Promovirajući jogu, kazao je Kumar, nastoji se ukazati na važnost uravnoteženog života, sklad uma, tijela i duše te nije vezana uz religiju.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist