Grad

Nuncijata će se osvijetliti, kroz desetak dana stižu pale

Nuncijata će se osvijetliti, kroz desetak dana stižu pale

U okviru plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete za 2018. godinu putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Grad Dubrovnik je započeo radove na postavljanju javne rasvjete na do sada neosvijetljenom području uz državnu cestu D-8 na području Nuncijate.

U tijeku su građevinski radovi, a kroz narednih 10-ak dana planira se izvršiti postavljanje 12 novih stupnih mjesta na dionici dugoj oko 400 metara. Novom javnom rasvjetom bit će obuhvaćena i tri autobusna ugibališta na ovom području.

Ističemo da je projekt cjelovite rekonstrukcije državne ceste D-8 na potezu od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice u nadležnosti je Hrvatskih cesta. U međuvremenu, dok se navedena investicija ne realizira, a u cilju povećanja sigurnosti građana s predjela Nuncijate, Grad Dubrovnik pristupio je izradi ovog, privremenog rješenja.

Javna rasvjeta se izvodi u skladu s najvišim svjetlo-tehničkim standardima i normama za cestovnu rasvjetu.

Podsjetimo, u veljači je nova javna rasvjeta postavljena na području Gornjeg Konala, i to na također do sada neosvijetljenim dijelovima ulica koje izlaze na državnu cestu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist