Hrvatska

NOVOST IZ CARNETA Ove školske godine e-Dnevnik i u obliku mobilne aplikacije

CARNET je za početak ove školske godine učenicima gotovo svih škola u Hrvatskoj i njihovim roditeljima ponudio e-Dnevnik u obliku mobilne aplikacije. To znači brži i jednostavniji pristup podacima u e-Dnevniku te dvije nove mogućnosti – korisnici će moći izvesti raspored pisanih provjera znanja iz aplikacije u kalendar na svom mobilnom uređaju te primati obavijesti o novostima, poput upisanih izostanaka ili novih ocjena. Kao i u web aplikaciji, obavijesti o novim ocjenama će roditeljima, iz pedagoških razloga, stizati s odmakom od 48 sati.
Učenici se u mobilnu aplikaciju prijavljuju koristeći svoj elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr dok se roditelji prijavljuju putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Jednostavno i intuitivno sučelje
Sučelje e-Dnevnik mobilne aplikacije jednostavno je za korištenje i podijeljeno je na nekoliko glavnih dijelova u kojima su grupirane pojedine kategorije podataka.
Tako korisnici mogu pregledavati ocjene, upisane izostanke, vladanje, pedagoške mjere, raspored sati, raspored pisanih provjera znanja tijekom školske godine i bilješke koje su predmetni nastavnik ili razrednik unijeli u e-Dnevnik, kao i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.
Učenici koji, uz općeobrazovnu, pohađaju i umjetničku školu u aplikaciji mogu odabrati za koji obrazovni program žele pregledavati ocjene, bilješke i ostale podatke.
Isto tako, učenicima koji su upisani u jedan od međunarodnih programa ili nastavu pohađaju na jeziku nacionalne manjine dostupne su postavke pomoću kojih odabiru jezik na kojem će biti prikazano sučelje. Dodatna pogodnost je i prikaz izvještaja za one učenike koji su pohađali nastavu za vrijeme bolničkog liječenja u zdravstvenoj ustanovi. Odabirom prethodne školske godine svi učenici i roditelji mogu pregledati podatke o uspjehu ostvarenom tijekom proteklih godina.

Uskoro i dodatne funkcionalnosti
Već se razmišlja i o nadogradnji aplikacije pa je tako u planu razvoj funkcionalnosti koje će korisnicima omogućiti generiranje potvrda o školovanju te primanje većeg broja obavijesti o novostima poput nove pisane zadaće, izmjene rasporeda i slično.
Osim toga, e-Dnevnik sustav se otpočetka kontinuirano razvija u skladu s potrebama i prijedlozima korisnika te zahtjevima Ministarstva znanosti i obrazovanja pa je nakon mobilne aplikacije za učenike i roditelje u planu i razvoj e-Dnevnika za nastavnike sa značajnim brojem novih funkcionalnosti.

98 posto škola u Hrvatskoj koristi e-Dnevnik
e-Dnevnik je prvi puta uveden početkom školske godine 2011./2012. u tri srednje škole u obliku web aplikacije koja ima sve funkcionalnosti razredne knjige uz dodatne prednosti koje pruža upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije. Razrednicima, nastavnicima i ravnateljima e-Dnevnik je omogućio izradu različitih izvještaja o ocjenama, izostancima i drugim podacima na brz, jednostavan i pouzdan način te osigurao povezivanje s drugim sustavima u svrhu optimizacije poslovnih procesa i dostupnosti podataka iz pedagoške dokumentacije.
Tijekom godina i druge škole su prepoznale prednosti e-Dnevnika te je danas čak 1338 osnovnih i srednjih škola, odnosno njih 98 posto, uključeno u sustav. Trenutačno, u njemu se nalazi 27 000 razrednih knjiga koje koristi 52 000 nastavnika. Svakodnevno ga koristi i oko 450 000 učenika te njihovi roditelji, a e-Dnevnik mjesečno zabilježi oko 3 milijuna njihovih prijava u sustav.

Google Play Store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carnet.ocjene_mobile
App Store:
https://apps.apple.com/us/app/e-dnevnik/id1581087104

Pročitajte još

[Potvrđeno iz Vlade] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene gorive

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija