Aktualno

Novorođena djevojčica helikopterom HRZ-a iz Dubrovnika hitno prebačena u Split

Novorođena djevojčica helikopterom HRZ-a iz Dubrovnika hitno prebačena u Split

Hitno zbrinjavanje tek rođene djevojčice iz Dubrovnika i dječaka s Brača do KBC-a Split obavila je danas posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.
Kako javljaju iz MORH-a, posada je najprije krenula u Dubrovnik, odakle je u inkubatoru započeo prijevoz tek rođene djevojčice. Pri povratku iz Dubrovnika stigla je dojava o potrebi hitnog zbrinjavanja dječaka s otoka Brača, tako je posada s dvoje mladih pacijenata oko 11,30 sati sletjela na helidrom splitskih Firula, koje su medicinski timovi preuzeli na daljnje liječenje i medicinsku skrb.

Kapetan posade natporučnik Ante Franić istaknuo je kako je i ovoga puta bilo presudno sigurno i u što kraćem vremenu prevesti pacijente do splitskih Firula.

– Pratilo nas je relativno dobro vrijeme, a zbog bebe u inakubatoru stalno smo osluškivali liječnički tim o njezinom stanju. Pri povratku smo još povezli i dječaka s helidroma Selce s Brača, tako da smo u uvezanoj intervenciji pomogli i bebi i dječaku koji je također trebao hitno bolničko zbrinjavanje – rekao je natporučnik Franić.

Ostatak posade činili su kopilot poručnik Ivan Burčul te tehničari letači časnički namjesnik Saša Lukić i narednik Duško Plazonić.

Od početka godine letačke posade ETH sveukupno su hitnim medicinskom letovima prevezle  68 osoba.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist