Aktualno

NOVO VODSTVO Mato Alavija na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

NOVO VODSTVO Mato Alavija na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Mato Alavija iz tvrtke Alavija nekretnine d.o.o. novi je predsjednik Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina Županijske komore Dubrovnik. Odlučeno je na danas održanoj sjednici većinom glasova, a za zamjenike su izabrani Nada Burum iz tvrtke IMB nekretnine d.o.o. i Lukša Luko Glavinja iz tvrtke Luciano d.o.o.

Na sjednici je bilo riječi o uvijetima poslovanja na tržištu. Također je istaknuta iznimno bitna uloga stručnog rada agenata i povjerenje klijenata.

ŽK Dubrovnik je pripremila analizu desetogodišnjih trendova u kupoprodaji nekretnina. Prema podatcima Porezne uprave na području Dubrovačko-neretvanske županije najveći broj prodanih nekretnina i najveća ostvarena ukupna vrijednost prodaje svih nekretnina bila je u 2018. godini.
Prema vrsti prodanih nekretnina u 2019. godini najveći broj nekretnina s kojima se trgovalo su stambeni objekti, a slijedi ih građevinsko zemljište.
Na području grada Dubrovnika i okolice prosječna cijena stambenih objekata je 16 posto veća 2019. nego godinu ranije, ali je 30 poto manje prodanih stanova nego godinu ranije.

Pročitajte još

PRAZNIK RADA Omastite brkove grahom, ali i kubanskom delicijom

Dulist

OBJAVLJENA SATNICA Rafale će sutra letjeti i nad Dubrovnikom!

Dulist

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist