Aktualno

NOVO PUTOVANJE ZORANA MARINOVIĆA Poznati fotoreporter javlja se iz Iraka

NOVO PUTOVANJE ZORANA MARINOVIĆA Poznati fotoreporter javlja se iz Iraka

Naš poznati fotoreporter Zoran Marinović trenutno se nalazi u Iraku, a planira obići opasna područja na kojima pešmerge uz pomoć zračnih napada međunarodne koalicije pokušavaju uništiti ISIS.

U Erbilu, glavnom gradu iračke regije Kurdistan, upravo pregovara s ‘fikserima’ o tome gdje će biti najveće akcije u borbi protiv ISIS-a i na koja mjesta treba otići ako želi dobiti najbolje priče. Fikseri su osobe koje mu za novac daju prave informacije i vode na prava mjesta. Sve se to plaća i o njima sve ovisi. Pa čak i život – kaže mi Marinović nekoliko sati prije odlaska u Irak. Naime, Marinović je priču podijelio za Dnevnik.hr i to samo nekoliko sati prije odlaska.

– Apsolutno je svatko od njih u istom riziku kao i ti. To je njihov posao i sve to moraš platiti. Ako si sa vojskom to možda ne, ali fiksere i ljude koji ti donose priče moraš platiti. Oni su stalno na terenu, imaju kontakte s obavještajnim zajednicama i s vojskom i generalima gdje oni svi vjerojatno dijele dio tog profita- kaže Marinović , (…) vidno uzbuđen zbog odlaska u ratnu zonu, za Dnevnik.hr, dodavši i to kako bi ‘bio budala kad bi rekao kako mu je svejedno’.

– (…) Definitivno ako se nađeš na krivom mjestu u krivo vrijeme i jedna večera u Parizu ti može biti jednako kobna. To je jednostavno nemoguće predvidjeti’ – ističe Marinović.

Inače, za odlazak u Irak pripremao se najmanje mjesec dana, a nakon terorističkog napada u Parizu odlučio je puno ranije otići na taj put. To što se dio teorista iz pariškog napada praktički provukao kroz val izbjeglica ga ne iznenađuje.

Što je sve Marinović doživio i kakva su njegova fotografska iskustva, pogledajte ovdje!

Pročitajte još

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist