Kultura

NOVO PRIZNANJE Peru Šiši nagrada InterArtia!

Pero Šiša

Dubrovački glazbenik i skladatelj Pero Šiša doživio je još jedno veliko priznanje za svoj rad.

Šiša je, naime, osvojio prvu nagradu na umjetničkom međunarodnom natjecanju InterArtia u kategoriji kompozicije, i to za glavnu ariju ‘Angelo mio bianco’ iz Opere Sirena.

Nagradu dodjeljuje organizacija International Art Academy, veliko međunarodno udruženje umjetnika i ljubitelja umjetnosti sa sjedištem u grčkom Volosu, koja svake godine prepoznava najbolje od pojedinaca i organizacija iz cijelog svijeta i to u području glazbe, pjesništva, književnosti, plesa, kazališta, filma… Nagradom je Šiša također dobio i naslov počasnog profesora na InterArtia Academy Greece.

Inače, Šišina arija ‘Angelo mio bianco’ na temelju ove nagrade uvrštena je na repertoar velikog Opera Gala koncerta ‘Music Souvenirs’, koji će se 9. travnja ove godine održati u palači Belosselsky-Belozersky u ruskom gradu Sankt Petersburgu. Ariju će izvesti američka sopranistica Singah Lee Rose uz pratnju St. Petersburg State Symphony Orchestra pod ravnanjem hrvatskog dirigenta Mirana Vaupotića.

Pročitajte još

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja?

Dulist

PRIKAZAT ĆE VRIJEDNU ZBIRKU ‘Bukovac iz tamne komore’ u Muzejima i galerijama Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija