Aktualno

NOVI VODITELJ TEHNIČKE SLUŽBE Konsuelo Končić: ‘U TUP-u će mi biti izazovno. Priča se tek ustrojava’

NOVI VODITELJ TEHNIČKE SLUŽBE Konsuelo Končić: 'U TUP-u će mi biti izazovno. Priča se tek ustrojava'

Bivši direktor Domouprave Konsuelo Končić od ovog je četvrtka na novom radnom mjestu. Naime, kako nam je i sam potvrdio, od danas je voditelj tehničke službe u TUP-u.

-Na čelu sam službe održavanja. Puno je posla pred nama, cijela priča oko TUP-a se tek ustrojava i to u ovim okolnostima kakve jesu, dok još uvijek traje transformacija TUP -a iz tvorničkog u društveno-sadržajni prostor. Bit će izazovno – komentirao je Končić.

Inače, novi voditelj tehničke službe u TUP-u jučer je s gradonačelnikom Matom Frankovićem i direktoricom UTD Raguse obišao prostore TUP-a. Kako su istaknuli iz Gradske uprave, jedan od prvih koraka po preuzimanju prostora u Gružu bilo je uklanjanje onečišćenja, odnosno azbesta i grafitne prašine nastale nakon godina u kojima se u TUP-u odvijala proizvodnja. Ideja za ovaj dio pogona je transformacija proizvodnih pogona TUP-a u urbano tkivo te regeneracija prostora korištenjem održivih materijala u procesu obnove.

U sklopu EU projekta ‘Novi europski Bauhaus’, projektom ‘Revitalizacija TUP-a’ Gradu se osiguravaju tehnički kapaciteti kako bi se formiranjem interdisciplinarnog tima, uključujući stručnjake društveno-humanističke, gospodarske, tehničke, pravne i ekonomske struke, formirao održivi model ‘novog gradskog kulturno – društvenog inkubatora’. Europska komisija je odabrala ovaj projekt kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist