Grad

NOVI STRUČNI STUDIJ Dubrovnik obogaćen ‘Turističkim hotelskim menadžmentom’

Predstavljanje novog studija DIU

Dubrovnik dobiva novi stručni studijski program – Turistički hotelski menadžment, koji će dodatno obogatiti ponudu grada, kazano je na konferenciji za medije održanoj početkom tjedna u prostorima DIU Libertas Međunarodnog sveučilišta, koji je uz Grad Dubrovnik i gospodarske subjekte grada i pokrenuo ovaj studij. Novi studijski program izvodit će se u organizaciji DIU Libertas međunarodnog sveučilišta i Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba.

Program su predstavili Milan Perić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam i dekan VPŠ Libertas Davor Žmegač.

– Ovo je novi projekt Libertasa koji želimo razvijati u Dubrovniku. Kad kažem Libertas, mislim na naše Međunarodno Sveučilište, jedno od jevećih privatnih visokoškolskih institucija u RH. Libertas razvija sveučilišne i stručne studije, kao institucija koja provodi stručno i sveučilišno obrazovanje. Ono što mi želimo pokrenuti u Dubrovniku, prije svega uz pomoć domaćeg znanja i domaćih ljudi, je novi stručni studij Turističkog hotelskog menadžmenta. Taj stručni studij mormao razvijati u Dubrovniku kroz dvije faze: prva bi krenula 9. ožujka, kada bismo krenuli s preddiplomskim stručnim studijem za izvanredne studente. Traje tri godine i kojima sae dobiva 180 ECTS bodova i zvanje prvostupnika – kazao je Žmegač.

Redovni studij istog tog programa krenuo bi u novoj akademskoj godini, pri čemu taj redovni studij razvija dva dodatna modula – specijalizacija gastronomije i restoraterstva. Ta dva modula razvijaju se sa stručnjacima iz Dubrovnika i cijele Hrvatske. Ovo je jedan pravi, znanstveni, turistički i dubrovački proizvod, prepoznatljiva dubrovačka škola turizma.

– Ideja je ustvari da studij oplemenimo u Dubrovniku, a gdje su ključni predavači osobe iz grada – kazao je Žmegač, te dodao kako će se povezati s hotelskim stručnjacima te maksimalno iznijeti praktično znanje studentima.

– Ključna stvar je dati domaćim ljudima dodatno znanje da budu kompetitivniji na tržištu rada. Studij je namijenjen ljudima ovog grada i županije, no želimo uključiti i cijelu Hrvatsku, te krenuti sa razvojem studija i za susjedne zemlje – zaključio je Žmegač.

Stara izreka kaže: ‘Čovjek uči cijeloga života’. Onaj tko ne uči, nema se nadati ničem boljem. Zato sam posebno sretan što kreće ovaj stručni studij iz područja hotelijerstva, a najesen je najavljen i studij Restoraterstva i Gastronomije. Rekao bih kako je cjeloživotno učenje i izobrazba kadrova imperativ svih nas. Upravo po uzoru drugih zemalja u svijetu, napravili smo jedan elaborat, stručne programe i studij započinje s radom. Zahvalio bih svima onima koji su doprinijeli i omogućili razvoj ovog studija, davali potporu, pa hvala i onima koji su drukčije razmišljali.

Studij je namjenjen mladima koji su završili prvenstveno srednju strukovnu školu i žele završiti školovanje u svojoj struci, te u konačnici i raditi u svojoj struci. Želja mi je i ovom prilikom pozvati sve zainteresirane za ove studije da se jave, upišu se, poboljšaju destinaciju u kojoj žive. Ovo je novo vrijeme i novi studij koji je itekako dobrodošao u Dubrovnik. Bez kvalitetnih kadrova nema dobrog posla – kazao je Milan Perić.

Cijena studija na razini preddiplomskog kretat će se na razini od 23 tisuće kuna i on obuhvaća predavanja, vježbe, prakse, svu literaturu, sve knjige i predavanja, po godini. Ukoliko neka tvrtka ili obiteljsko gospodarstvo želi poslati više kandidata, može se razmotriti i dogovorna cijena, istaknuto je na konferenciji za medije.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist