Grad

NOVI REBALANS Gradski proračun ‘tanji’ za skoro 58 milijuna kuna

Pred gradskim vijećnicima u četvrtak će se naći četvrte izmjene i dopune proračuna za ovu godinu, kojim će se gradska blagajna ‘stanjiti’ za skoro 58 milijuna kuna. Razlog tome je naravno pandemija virusa COVID-19 te smanjen priljev prihoda u proračun. Kako se među ostalim navodi u obrazloženju novog rebalansa, pandemija je dovela do zaustavljanja, na određeno vrijeme, gotovo svih gospodarskih aktivnosti, a došlo je i do značajne obustave društvenih i socijalnih aktivnosti građana, što se u konačnici u velikoj mjeri odrazilo i na pad prihodovne strane proračuna Grada Dubrovnika.
-U zadnjem mjesecu godine, opet smo se našli u gospodarski vrlo teškoj situaciji zbog ponovnog obustavljanja dijela gospodarskih aktivnosti, a jedna od najpogođenijih grana je i ugostiteljstvo koje je trenutno potpuno obustavljeno. Već je poznato koliko je aktualna situacija ostavila negativne posljedice na turističku sezonu koja je bila kraća nego ikad, te kako je Grad Dubrovnik, kao prvenstveno avio-destinacija, postao jedan od financijski najpogođenijih gradova u RH. Zbog spomenutih razloga Gradu je omogućen beskamatni zajam iz državnog proračuna, a u svrhu održavanja financijske likvidnosti te ublažavanja utjecaja pada prihoda na redovno poslovanje i izvršavanje preuzetih ugovornih obveza. Cjelokupna situacija dovodi do potrebe za pripremom još jednih, zadnjih Izmjena i dopuna proračuna Grada Dubrovnika u 2020. godini. Spomenutim izmjenama i dopunama se planira smanjenje ukupnog proračuna za iznos od 57.626.200 kuna, odnosno sa planiranog proračuna od 629.446.700 kuna na 571.820.500 kuna, a sukladno novoj procjeni prihoda i rashoda do kraja 2020. godine – navodi se u obrazloženju.

Pročitajte još

Novih 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava za Grad Dubrovnik

Dulist

UPUĆEN JAVNI POZIV SVIM ŠKOLAMA U studenom se dodjeljuje novo godišnje priznanje ‘Imperijal’

Dulist

‘Ne možemo cijeli hrvatski turizam gledati kroz prizmu Istre. Dubrovnik je u znatno drukčijem položaju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija