Aktualno

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Kino Sloboda Dubrovnik

Najmlađi naši sugrađani u kino tjednu od četvrtka, 2. svibnja, mogu uživati u novom sinkroniziranom crtiću ‘Nerazdvojni’. Scenaristi velikog hita ‘Priča o igračkama’ donose zabavnu avanturu o dva nerazdvojna prijatelja, napuštenom plišanom medvjediću i lutku beskrajne mašte. Osim ovog novog naslova tu su i dalje ‘Miraculous film: Pustolovine bubamare i crnog mačka’ i ‘Priča o leptiru’.

Ostali novi naslovi u kinu Slobodi su: uzbudljiva drama ‘Izazivači’ vizionarskog redatelja Luce Guadagnina, poznatog po svom jedinstvenom smislu za estetiku, s briljantnom Zendayom u glavnoj ulozi te kriminalistički triler ‘Odlazak plaćenog ubojice’ s Michaelom Keatonom i Alom Pacinom.

U kinu Visia prikazuje se dugoočekivani film ‘Savršeni dani’ novo remek-djelo velikog njemačkog redatelja Wima Wendersa koje slovi za njegov najbolji naslov ovog stoljeća. Uz osvojene dvije nagrade u Cannesu, Wendersovo djelo nominirano je za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma!

Kinematografi Dubrovnik priključili su se projektu ‘Mjesec našeg filma: 70 godina filmskih festivala u Hrvatskoj’. Projekt u organizaciji HAVC-a zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz najsvjetlije trenutke domaće kinematografije podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali. U petak, 3. svibnja u Dvorani Visia na programu je film iz 1959. godine ‘Vlak bez voznog reda’ u sjećanje na nedavno preminulog redatelja Veljka Bulajića. Žene iza kamere dio je istog projekta koji u srijedu, 8. svibnja donosi dva kratka naslova i to ‘Terarij’ redateljice Hane Jušić i ‘Anine pjesme’ redateljice Vlatke Vorkapić. Ulaz na filmove u sklopu programa Mjesec našeg filma je slobodan.

Cijeli program novog kino tjedna pogledajte ovdje.

Pročitajte još

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist