Županija

NOVI POMAK Pelješki most mogao bi se početi graditi najesen?

NOVI POMAK Pelješki most mogao bi se početi graditi najesen?

Konačno, nakon dva mjeseca, procedura izbora graditelja Pelješkog mosta se može nastaviti.Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila je žalbu jedne od tvrtki koje nisu prošle u drugi krug.

Hrvatske ceste, investitor gradnje Pelješkog mosta, u drugi su krug tog natječaja pozvale osam tvrtki odnosno konzorcija koji su zadovoljili uvjete tehničke, pravne i financijske sposobnosti. Ukupno je u prvom krugu interes za gradnju Pelješkog mosta iskazalo 12 tvrtki ili konzorcija, četiri od njih nisu udovoljile traženim uvjetima, piše Večernji list, a imena tvrtki su tajna.

S druge strane, u Hrvatskim cestama kažu da će nakon primitka pismene obavijesti od Dkom-a o odbacivanju žalbe, natječajnu dokumentaciju poslati u SAFU-u (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije) na provjeru te očekuju da će to biti obavljeno u kratkom roku.

Nakon toga kreće drugi krug natječaja, a osam kandidata za gradnju Pelješkog mosta, imat će rok između 45 i 60 dana da pošalju svoje konačne ponude, što bi se moglo okončati u kolovozu kada će se birati najpovoljnija ponuda, a oni koji ne budu odabrani imat će pravo na žalbu.

Ovim tijekom, most bi se mogao početi graditi najesen, a procijenjena vrijednost radova za gradnju Pelješkog mosta i pristupnih cesta je 1,75 milijardi kuna.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist