Grad

Novi javni sanitarni čvorovi bit će dostupni 24 sata dnevno

Novi javni sanitarni čvorovi bit će dostupni 24 sata dnevno

Dubrovnik bi konačno trebao dobiti javne zahode koji će raditi 24 sata! Naime, na temu pripreme projekata za dva nova javna wc-a, od kojih je jedan unutar povijesne jezgre, a drugi na Pilama, gradonačelnik Mato Franković sasato se s članovima Uprave Čistoće Markom Ivekovićem i Tomislavom Tabakom.

Javni sanitarni čvor unutar zidina planira se realizirati u prostoru koji se nalazi na križanju ulica Između polača i Marojice Kaboge, u prizemlju zgrade ukupne površine 123,80 m2. Prostor je u vlasništvu UTD Raguse te bi ga u narednom razdoblju Čistoća uzela u najam. Prostor na Pilama uredio bi se u sklopu projekta uređenja površine oko platana, koji podrazumijeva hortikulturno, ali i uređenje okolnog prostora urbanom opremom te čvrsti objekt wc-a.

Čistoća će u narednim tjednima angažirati arhitekta za izradu idejnog rješenja objekta wc-a u povijesnoj jezgri dok će Grad Dubrovnik, s obzirom da je projektna dokumentacija uređenja prostora oko platana na Pilama završena, prijaviti navedeni projekt na prvi otvoreni natječaj za financiranje putem europskih fondova.

Važno je napomenuti kako će oba wc objekta biti otvorena 24 sata dnevno te će korisnicima javnog wc-a biti na raspolaganju i zasebna prostorija za prematanje beba.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist