DuList IN

NOVI HIT FESTIVALSKOG RAP DUA The Dead Bell Boys: ‘Vas si govnen, kneže usrani!’

NOVI HIT FESTIVALSKOG RAP DUA The Dead Bell Boys: 'Vas si govnen, kneže usrani!'

Mrtvo zvono… Money, money, apartmani. Three star, four star, five star… Give me five! – repaju u novom glazbenom uratku Dubrovčanin Romano Nikolić i Andrej Kopčak glumci ovogodišnjeg Festivalskog ansabla. Šaljivom pjesmom The Dead Bell Boysa naslonjenom na tekst Palmotićeve ‘Gomnaide’ najavljena je druga dramska premijera 71. Igara koja će se, među ostalim, odigrati upravo na Mrtvom zvonu.

Naslova Dubrovačka zrcala – tri struka lovorike, pelina i vrijesa 27., 28. i 29. srpnja u režiji Dore Ruždjak Podolski i Marine Pejnović, a prema izboru tekstova koje je napravio Hrvoje Ivanković, hommage je čuvenom Areteju Georgija Para te Radionici za šetanje, pričanje i izmišljanje Boba Jelčića i Nataše Rajković.

– Na Pustijerni imamo posvetu Milišiću, a Na Andriji Vojnoviću, dvama pjesnicima i autorima čiji je rad obilježio Dubrovnik, i onda jednu zaključnu temu, u puno ležernijem tonu na Mrtvom zvonu. Radi se dakle o tri potpuno različita žanra koje smo Marina Pejnović i ja različito i tretirali – istaknula je Ruždjak Podolski.

Kako zvuči Gomnaida u dosad neviđenoj interpretaciji poslušajte u videu dolje.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist