Sport

NOVI EU PROJEKT Du Motion uključen u online platformu za vježbanje na zabavan način

Du Motion – Runners Days Dubrovnik jedan je od šest partnera novog EU projekta Erasmus+ Sport Multisport Community Experience, koji će se na inovativan način baviti motiviranjem građana svih dobnih skupina na rekreaciju i aktivan stil života u lokalnom sredinama. Uz Du Motion, koji predstavlja Hrvatsku, u projekt su uključene i sportske organizacije iz Italije, Bugarske, Belgije, Njemačke i Grčke.

Ovaj društveno – sportski projekt zamišljen je kao zabavna, natjecateljska online igra u koju se može uključiti svatko, neovisno o ranijim sportskim iskustvima, te kroz rekreaciju i sudjelovanje na lokalnim događajima prikupljati bodove za svoju ekipu. Projekt tako, s jedne strane potiče bavljenje sportom, a s druge pridonosi osjećaju pripadnosti lokalnoj zajednici.

-U proteklih godinu dana otkazan je velik broj sportskih događaja, sportski objekti su zatvoreni i svi željni rekreacije morali su se okrenuti vježbanju u vlastitom aranžmanu. Kako bi im to olakšali, ali i privukli nove rekreativce, osmišljen je Multisport Community Experience kao online platforma i aplikacija kroz koju se vježbači na zabavan i motivirajući način mogu povezati s drugima u svojoj okolici. Du Motion i inače kroz svoje projekte nastoji motivirati građane na kretanje i zdraviji pristup životu, a uključivanjem u ovaj projekt sada ćemo te aktivnosti dodatno intenzivirati”, istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Prvi zadatak projekta jest provesti istraživanje i analizu potreba i navika građana u njihovim lokalnim zajednicama. Ispitat će se postojeće inicijative za bavljenje sportom, učestalost sudjelovanja građana u sportskim aktivnostima, razina njihove tjelesne aktivnosti, zatim korištenje aplikacija i digitalnih platformi za praćenje tih aktivnosti, kao i moguće prepreke i ograničenja s kojima se susreću.

Pročitajte još

Tony Azevedo i Nikša Dobud na Bellevueu ‘usavršavaju’ mlade vaterpoliste! Stigla i proslavljena vaterpolistica Maggie Steffens

Dulist

[FOTO] Adriatica pobjednik 42. Južnodalmatinske regate, najbrži brod Stravaganza Nika Kmetovića

Dulist

Vedran Madžar novi trener NK Gošk Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija