Sport

NOVI EU PROJEKT Du Motion uključen u online platformu za vježbanje na zabavan način

NOVI EU PROJEKT Du Motion uključen u online platformu za vježbanje na zabavan način

Du Motion – Runners Days Dubrovnik jedan je od šest partnera novog EU projekta Erasmus+ Sport Multisport Community Experience, koji će se na inovativan način baviti motiviranjem građana svih dobnih skupina na rekreaciju i aktivan stil života u lokalnom sredinama. Uz Du Motion, koji predstavlja Hrvatsku, u projekt su uključene i sportske organizacije iz Italije, Bugarske, Belgije, Njemačke i Grčke.

Ovaj društveno – sportski projekt zamišljen je kao zabavna, natjecateljska online igra u koju se može uključiti svatko, neovisno o ranijim sportskim iskustvima, te kroz rekreaciju i sudjelovanje na lokalnim događajima prikupljati bodove za svoju ekipu. Projekt tako, s jedne strane potiče bavljenje sportom, a s druge pridonosi osjećaju pripadnosti lokalnoj zajednici.

-U proteklih godinu dana otkazan je velik broj sportskih događaja, sportski objekti su zatvoreni i svi željni rekreacije morali su se okrenuti vježbanju u vlastitom aranžmanu. Kako bi im to olakšali, ali i privukli nove rekreativce, osmišljen je Multisport Community Experience kao online platforma i aplikacija kroz koju se vježbači na zabavan i motivirajući način mogu povezati s drugima u svojoj okolici. Du Motion i inače kroz svoje projekte nastoji motivirati građane na kretanje i zdraviji pristup životu, a uključivanjem u ovaj projekt sada ćemo te aktivnosti dodatno intenzivirati”, istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Prvi zadatak projekta jest provesti istraživanje i analizu potreba i navika građana u njihovim lokalnim zajednicama. Ispitat će se postojeće inicijative za bavljenje sportom, učestalost sudjelovanja građana u sportskim aktivnostima, razina njihove tjelesne aktivnosti, zatim korištenje aplikacija i digitalnih platformi za praćenje tih aktivnosti, kao i moguće prepreke i ograničenja s kojima se susreću.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist