Kultura

NOVI DVOBROJ ČASOPISA ‘HORIZONTI’ Postojana kronika dubrovačkog života

NOVI DVOBROJ ČASOPISA 'HORIZONTI' Postojana kronika dubrovačkog života

Tiskan je novi dvobroj časopisa Dubrovački horizonti  kojeg je već desetljećima nakladnik Društvo Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu.

Promocija će se održati u Ljetnikovcu Bunić Kaboga u utorak 29. svibnja u 19.30 sati. O časopisu će govoriti pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Pero Maldini, profesor hrvatske kulture i sociologije Pavo Jančić i glavna i odgovorna urednica, docentica na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, dr. sc. Katja Bakija.

Program predstavljanja vodit će Suzi Sokol uz sudjelovanje glazbenika prof. Jakše Boškovića.

Dubrovački horizonti  most su koji spaja Dubrovčane u Gradu i sve one kojima je Dubrovnik u srcu, a žive negdje drugo. Bave se dubrovačkim temama s različitih motrišta, propituju Grad i njegove mijene kroz povijest, a prate i njegov današnji kulturni i društveni život. Kroz uređivačku koncepciju i uglavnom stalne rubrike (Iz prošlosti Grada, O Gradu, Osvrti, Grad u srcu, Kronika, In memoriam) Dubrovački horizonti vrijedno su i zanimljivo štivo koje doprinositi bogatoj literaturi i bibliografiji o Dubrovniku.

U ovom dvobroju pišu: Irvin Lukežić, Maja Nodari, Slavica Stojan, Marina Vicelja –Matijašić, Sanja Lazarin, Marina Perić Kaselj, Vedran Benić, Stipe Nosić, Vinicije B.Lupis, Đivo Bašić, Antun Karaman, Anita Ruso, Andrea Batinić Ivanković, Rozana Vojvoda, Marija Lučić Bagović, Ana Bakija-Konsuo, Lidija Crnčević, Pavo Jančić, Francesca Vlašić, Renata Roman, Nikša Matić, Marin Ivanović, Hrvoje Ivanković, Katja Bakija, Ileana Grazio, Nikolina Kuraica, Jovica Popović, Antonia Oberan, Irja Jerković, Andrea Batinić Ivanković, Davor Mojaš, Romana Knežević, Lukša Hanza, Luko Hilje, Ivan Viđen, Nikolina Kapović, Vesna Ćurko, Mato Jerinić.

Grafičko oblikovanje i ovog izdanja časopisa potpisuje grafička urednica Romana Milutin Lulić, a autorica naslovnice i slika korištenih za najavu rubrika je akademska slikarica i docentica na Odjelu za restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. Iris Lobaš Kukavičić.

.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Promocija autobiografske knjige umjetnice Vlaste Delimar

Dulist

Proljetni ciklus radionica dubrovačkog govora za učenike petih razreda

Dulist

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist