AktualnoUrednički izbor

NOVI CJENIK Karta za Lokrum ‘skače’ na 200 kuna, a vozit ćete se skuplje i uz pokaz

NOVI CJENIK Karta za Lokrum 'skače' na 200 kuna, a vozit ćete se skuplje i uz pokaz

Javna ustanova Rezervat Lokrum ove će sezone povećati cijene karata.

Povratna brodska karta s ulaznicom s dosadašnjih će se 150 kuna povećati na 200 kuna. Razlog novog povećanja je daljnje ulaganje u infrastrukturu na Lokrumu, ali i upravljanje posjetiteljsko-prihvatnim kapacitetom. ‘Cijena je jedan od alata upravljanja brojem posjetitelja’, ističe za DuList ravnatelj JU Rezervat Lokrum Ivica Grilec.

Osim ovog povećanja, dolazi i do promjene cijene povratne brodske karte s ulaznicom koju posjetitelji kupuju uz predočenje Libertasovog pokaza. Njena cijena bila je 10 kuna, a sad se povećala na – 20 kuna. 

Cijena dječje karte (od 5. do 15. godina) s dosadašnjih 25 kuna ‘skače’ na 30 kuna. Godišnji pokaz s popustom za invalidne osobe nakon promjene cjenika koštat će 50 kuna. Dosad je njegova cijena bila 30 kuna. Godišnji pokaz za osobe s prebivalištem unutar zidina od ove sezone iznosi 100 kuna, dakle 20 kuna više. Za 20 kuna će se povećati i mjesečni pokaz za studente, učenike i umirovljenike. Njegova cijena je bila 80 kuna, a sad će koštati – 100 kuna.

Podsjetimo, zadnje povećanje dogodilo se 2018. godine kad je, među ostalim, povratna brodska karta s ulaznicom povećana sa 120 kuna na navedenih 150 kuna.

Novi cjenik koji je odnedavno na snazi pogledajte ovdje.

Pročitajte još

Radnicima u ugostiteljstvu minimalne plaće povećane za prosječno 17 posto

Dulist

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist