Aktualno

NOVE VIZURE BABINOG KUKA Valamar planira rekonstrukciju Tirene, gradnju eko ljetovališta i hotela za zaposlenike

NOVE VIZURE BABINOG KUKA Valamar planira rekonstrukciju Tirene, gradnju eko ljetovališta i hotela za zaposlenike

Valamar i AZ mirovinski fondovi u rujnu 2021. godine nastavili su sa strateškim ulaganjima u hrvatski turizam kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u kojoj je Valamar sudjelovao unosom zemljišta na području Babinog kuka u Dubrovniku površine oko 15 hektara, a AZ mirovinski fondovi unosom kapitala, s ciljem pripreme projekata za novu faza rasta i razvoja te Imperialom kao zajedničkom kompanijom Valamara i AZ mirovinskih fondova za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji.

– Nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u vrijednosti od 690 milijuna kuna, početkom prosinca 2021. godine nadzorni odbori društava Valamar grupe, odobrili su prijenos tri hotela, Valamar Lacroma Dubrovnik, Valamar Club Dubrovnik i Tirena, iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine. Time navedeni hoteli nastavljaju poslovati unutar Valamar grupe i pod Valamar upravljanjem odnosno Valamar brendovima dok će povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperial ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem razdoblju – poručila je za DuList glasnogovornica Valamar Riviere Nike Labaš.

Na području Babina kuka u tijeku je tako finalizacija novog urbanističkog plana koja obuhvaća budući plan ulaganja u toj zoni. Planirana je kompletna rekonstrukcija hotela Tirena koja će uključiti preuređenje soba, lobija, restorana i bazena, nakon koje će ovaj hotel dobiti i četvrtu zvjezdicu te nastaviti poslovati pod brendom Valamar Hotels & Resorts. Valamar Club Dubrovnik će prvotno poslovati pod brendom Sunny by Valamar, s ciljem da u idućih 3 do 5 godina postane dio premium segmenta u okviru Valamar Collection brenda.

– Najavljeni investicijski ciklus predviđa i izgradnju novog ljetovališta s ukupno 200 smještajnih jedinica, koji će biti planiran prema Valamar nature holiday konceptu i činit će potpuno održivo eko ljetovalište za odmor obitelji, poštujući najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti – iznijela je.

U planu je i izgradnja velikog multifunkcionalnog centra u sklopu kojeg će se izgraditi i hotel s oko 200 do 250 smještajnih jedinica, što bi se trebalo realizirati u okviru javno-privatnog partnerstva uz angažman međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom u vođenjih velikih multifunkcionalnih i kongresnih centara. Izgradnja novog multifukcionalnog centra s vrhunskim sadržajima dodatno će, tvrdi, osnažiti poziciju destinacije Dubrovnik kao vodećeg kongresnog i event odredišta u ovom dijelu Europe.

– U okviru prijenosa tri hotela iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, svi djelatnici hotela Lacroma, Club Dubrovnik i Tirena ostaju raditi u Grupi Valamar te zadržavaju sva ugovorena prava iz radnog odnosa. Na njih će se i ubuduće primjenjivati sva prava iz radnog odnosa kao za djelatnike Valamar Riviere. Također, djelatnicima će se radni staž ostvaren u Valamar Rivieri priznati i nastaviti računati kao neprekidan i nakon prelaska u Imperial Rivieru, što utječe na dodatne pogodnosti iz radnog odnosa koje radnici ostvaruju ovisno o duljini rada u komapniji – objasnila je.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom razdoblju, istaknula je, a najavljene investicije, navedeno je, osigurat će mogućnosti daljnjeg razvoja karijere te izvrsne uvjete rada.

– U Dubrovniku se za sezonu 2022. otvara i Kuća Valamar, hotel za zaposlenike, koji će osigurati odlične uvjete smještaja i prehrane sezonskih zaposlenika koji dolaze raditi u Dubrovnik. Valamar grupa će već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna. Novi ciklus ulaganja u Valamaru ima za cilj transformaciju i razvoj poslovanja u narednom razdoblju s posebnim fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam, ulaganja u premium segment te digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja – zaključila je.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist