Aktualno

NOVE VIZURE BABINOG KUKA Valamar planira rekonstrukciju Tirene, gradnju eko ljetovališta i hotela za zaposlenike

Valamar i AZ mirovinski fondovi u rujnu 2021. godine nastavili su sa strateškim ulaganjima u hrvatski turizam kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u kojoj je Valamar sudjelovao unosom zemljišta na području Babinog kuka u Dubrovniku površine oko 15 hektara, a AZ mirovinski fondovi unosom kapitala, s ciljem pripreme projekata za novu faza rasta i razvoja te Imperialom kao zajedničkom kompanijom Valamara i AZ mirovinskih fondova za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji.

– Nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u vrijednosti od 690 milijuna kuna, početkom prosinca 2021. godine nadzorni odbori društava Valamar grupe, odobrili su prijenos tri hotela, Valamar Lacroma Dubrovnik, Valamar Club Dubrovnik i Tirena, iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine. Time navedeni hoteli nastavljaju poslovati unutar Valamar grupe i pod Valamar upravljanjem odnosno Valamar brendovima dok će povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperial ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem razdoblju – poručila je za DuList glasnogovornica Valamar Riviere Nike Labaš.

Na području Babina kuka u tijeku je tako finalizacija novog urbanističkog plana koja obuhvaća budući plan ulaganja u toj zoni. Planirana je kompletna rekonstrukcija hotela Tirena koja će uključiti preuređenje soba, lobija, restorana i bazena, nakon koje će ovaj hotel dobiti i četvrtu zvjezdicu te nastaviti poslovati pod brendom Valamar Hotels & Resorts. Valamar Club Dubrovnik će prvotno poslovati pod brendom Sunny by Valamar, s ciljem da u idućih 3 do 5 godina postane dio premium segmenta u okviru Valamar Collection brenda.

– Najavljeni investicijski ciklus predviđa i izgradnju novog ljetovališta s ukupno 200 smještajnih jedinica, koji će biti planiran prema Valamar nature holiday konceptu i činit će potpuno održivo eko ljetovalište za odmor obitelji, poštujući najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti – iznijela je.

U planu je i izgradnja velikog multifunkcionalnog centra u sklopu kojeg će se izgraditi i hotel s oko 200 do 250 smještajnih jedinica, što bi se trebalo realizirati u okviru javno-privatnog partnerstva uz angažman međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom u vođenjih velikih multifunkcionalnih i kongresnih centara. Izgradnja novog multifukcionalnog centra s vrhunskim sadržajima dodatno će, tvrdi, osnažiti poziciju destinacije Dubrovnik kao vodećeg kongresnog i event odredišta u ovom dijelu Europe.

– U okviru prijenosa tri hotela iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, svi djelatnici hotela Lacroma, Club Dubrovnik i Tirena ostaju raditi u Grupi Valamar te zadržavaju sva ugovorena prava iz radnog odnosa. Na njih će se i ubuduće primjenjivati sva prava iz radnog odnosa kao za djelatnike Valamar Riviere. Također, djelatnicima će se radni staž ostvaren u Valamar Rivieri priznati i nastaviti računati kao neprekidan i nakon prelaska u Imperial Rivieru, što utječe na dodatne pogodnosti iz radnog odnosa koje radnici ostvaruju ovisno o duljini rada u komapniji – objasnila je.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom razdoblju, istaknula je, a najavljene investicije, navedeno je, osigurat će mogućnosti daljnjeg razvoja karijere te izvrsne uvjete rada.

– U Dubrovniku se za sezonu 2022. otvara i Kuća Valamar, hotel za zaposlenike, koji će osigurati odlične uvjete smještaja i prehrane sezonskih zaposlenika koji dolaze raditi u Dubrovnik. Valamar grupa će već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna. Novi ciklus ulaganja u Valamaru ima za cilj transformaciju i razvoj poslovanja u narednom razdoblju s posebnim fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam, ulaganja u premium segment te digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja – zaključila je.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija