Crna kronika

Nove prijevare s fiktivnim prebivalištima!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad dvije hrvatske državljanke s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 50-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

Naime, 50-godišnjakinja se sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, dovela u zabludu službenike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te od početka 2012. g. do kolovoza 2014. g. za sebe i članove svoje obitelji ostvarila zdravstvenu zaštitu u iznosu od gotovo 1.000 kuna.

Također je utvrđeno da je tijekom 2011. i 2013. g. na štetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ostvarivala pravo na doplatak za djecu u iznosu od oko 9.000 kuna, a na štetu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ostvarila naknadu za nezaposlene osobe u iznosu od gotovo 17.000 kuna.

U drugom se slučaju 45-godišnjakinja sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Mokošici, u vremenu od početka 2009. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštetila za iznos od gotovo 33.000 kuna. Osim toga, sumnjiči se da je od početka 2010. do kolovoza 2014. g. na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sebe i članove svoje obitelji ostvarila zdravstvenu zaštitu u iznosu od gotovo 1.000 kuna.
Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Pročitajte još

PLATIO KAZNU I 3 MJESECA OSTAO BEZ DOZVOLE 63-godišnjak ‘napuhao’ 2,16 promila

Dulist

Uhićen stranac koji je nizom kaznenih djela pričinio milijunsku štetu

Dulist

PLOČE KAO ‘WILD WEST’ Policija pretragom kod dvije starije osobe pronašla drogu, novac, oružje…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija