Grad

Nova stabla zasađena u Bogišićevom parku, na Batali i u Mokošici

Turistička zajednica grada Dubrovnika uključila se u Projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma ‘Hrvatska prirodno tvoja’ – ‘Croatia naturally yours’ te je prva sadnja stabala održana u utorak u parku na Batali, potom u Bogišićevom parku i u Mokošici.

Riječ je o deset sadnica koje su obilježene znakom održivosti hrvatskog turizma. Razvijena je i aplikacija za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMy Tree u koju će TZ grada Dubrovnika unijeti podatke o posađenim sadnicama stabala.

Jedan od strateških ciljeva je turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu te je vrlo važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. S tim ciljem iniciran je ovaj projekt dodatne sadnje drveća, kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma, a upravo tome doprinosi ova akcija sadnje stabala.

Foto: TZ grada Dubrovnika

Pročitajte još

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[VIDEO] Počelo rušenje ‘Čačićevog’ doma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija